31. mar 2008 20:21
ti pride, da bi bl kar malo žalosten ko bereš nekatere. "Naravoslovje zahteva disciplino in sprotno delo - družboslovje pa študij in razmišljanje = kar pomeni, da je družboslovje manj zahtevno" (!?) kemije se ne moreš napiflat, psihologijo pa lahko biologija je blazno težka, ekonomija je pa itak prodajanje megle.................... ...................... ....................... zadeve pa res niso tako enostavne. Pravijo, da večini punc matematika in fizika v šoli ne "sede" preveč dobro - in izgleda da so te punce odrasle in so sedaj na kulinariki. Jaz absolutno navijam za naravoslovje (pri svojih otrocih sem uspela 50%-no - eden je v naravoslovju, eden v družboslovju), ker sem praktična in bi vsem mladim svetovala, naj za božjo voljo študirajo kaj takega, da bodo z znanjem služili za življenje. Kakšne ekstravagantne zadeve lahko prihraniš tudi za hobi. Ne vem pa, če je to prav. če bi me vsi ubogali - bi imeli naše krasne dramske umetnike, pa slikarje, pa vrhunske direktorje - tiste ki dejansko gradijo firme? Spet enkrat se moram strinjat z Vendelino, da je potrebno razmišljat ne o šoli, ampak o tem kaj naj bi nas veselilo delati potem, po diplomi. In še za navrh - najtežji faks zame bi bil tisti za šport. Mislim da bi prej diplomirala na vsaki fiziki, kot pa tam - naj zaključim, da je to najtežja šola v Sloveniji? Lisa