30. jul 2010 20:02
Živijo ....
tudi jaz sem dobila knjigo za darilo od prijateljic. Že v knjigarni sem se zaljubila vanjo, vendar me je cena hitro streznila.
Kakorkoli sedaj jo imam in žal opažam, da ni ravno zlata. Zanima me, če je še kdo imel podobne zagate med pečenjem. V receptih je OGROMNO masla (nimam nobene preganjavice glede nezdrave prehrane) in ravno danes sem napekla polnjene brioše (500g moke, 300g masla-zdelo se mi je veliko, ampak sem vseeno naredila kot piše-sicer niso slabi, ampak tudi vrhunski ne, maščoba se pa sveti vse naokoli). Podobno se mi je zdelo pri enemu kolaču, kjer sem razpolovila količino masla in je bil odličen. Torej, sprašujem se ali jaz počnem kaj narobe ali so res recepti tako zgrešeni. Razmišljala sem, da so morda ob prevajanju narobe pretvorili količine (skodelice-grami itd.) Pregledala sem še nekaj biskvitnih in kvašenih reči, povsod je moka in maslo v razmerju 2:1. Se je še kdo znašel v podobnih težavah? Ful mi je žal, ker je toliko odličnih slikic, sladice zgledajo božansko, ampak kaj naj si pomagam s knjigo kjer je vsak recept, ki vključuje maslo zgrešen?
Lp
Felis