29. mar 2008 8:41
Drejček, od šestih zjutraj do desetih zvečer lahko kdorkoli dela karkoli v svojem stanovanju. Obstaja sicer omejitev decibelov, če hočeš, meri, ampak ti ne svetujem, ker je pri nas sosed cele tedne na skupnem dvorišču brusil neke dile in tisti hrup ni presegel omejitve
. Če je hrup izven tega termina, lahko pokličeš policijo. To vse se dogaja tudi v naši hiši namreč. Taisti sosed jo je namreč poklical, ko smo punce sredi avgusta ob pol enajstih zvečer sedele pod trto na dvorišču in se malo smejale, ker smo obujale spomine na zabavni skupni dopust, pa mu je šlo v nos. Je prišla marica in nas zaslišala, pa še prav hinavsko so se smejali, ker je bila res čisto out scena.
Druga stvar pa je, da smo v naši hiši vsi namreč zelo muzikalični. Spodnja soseda igra čelo v orkestru ter poje v ciganski skupini (kat pomeni dretje), v svoji kleti pa gosti tudi radijski bend za otroške oddaje. Ima sička, starega 4 leta, s katerim živita sama, je zelo razvajen in stalno izsiljuje z vpitjem. Mladi sosed poleg nje je v Grazu doštudiral harmoniko in je njen učitelj, igra tudi po zabavah (in posledično s tem je povezana vadba v stanovanju), v družini poleg mene pa mama, sin in hčerka igrajo harmoniko (so samouki in ne znajo...). Vsi tudi strašno loputajo z vhodnimi vrati, ker ne znajo uporabljati kljuke, stalno pa norijo not in ven. Se pa tudi zelo kregajo in vpijejo non-stop.
No, nad mano starejši sine trenira košarko in ima nek mali koš v svoji sobi, popoldan meče nanj in skače kot nor. Naslednji sosed pa je pijanec, ki meče stole po tleh in razbija po stanovanju, slišim pa tudi vse zmerjatve.
No, združi vse to v en lep popoldanski miks
in se vprašaj, zakaj sem dolgo v službi.
Tudi meni bi prišel prav kak nasvet, čeprav močno dvomim, da se kaj da storiti.
P.S. Sem dopisala tole, ker vidim post od MameF, s katero se strinjam. Tudi mi smo kot otroci tako odreagirali, sedaj pa se večkrat zalotim, da se sama spreminjam v tečno sosedo haha.
Sicer pa stanujem direktno zraven vrtca, tudi iz tega vidika so jutra in popoldnevi zvokovno pestri.
katka
http://katka-lopatka.moj-album.com/
Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 29. mar 2008 08:45:45