29. mar 2008 13:09
Smetana za kuhanje se ne more stepsti z mikserjem, ima nižjo vsebnost maščob, vendar kar nekaj emulgatorjev (dodatkov), ki si jih lahko prebereš na embalaži. katjushka
29. mar 2008 13:09
Smetana za kuhanje se ne more stepsti z mikserjem, ima nižjo vsebnost maščob, vendar kar nekaj emulgatorjev (dodatkov), ki si jih lahko prebereš na embalaži. katjushka
29. mar 2008 13:33
Ali res dodajate rastlinsko smetano Tuševo za slane jedi?A ni slatka,, mislim prav slatka kot da ima sladkor ,ko pa tista druga slatka je nekako -ne sladka in lahko gre v slane kot tudi v slatke jedi.Ne vem če sem razložno napisala,upam da boste razumele.LP. golubić
29. mar 2008 14:29
Za Tuševo smetano ne vem, mislim pa, da so rastlinske že sladkane (npr. Hulala), živalske pa ne. Meni rastlinske nekakp ne spadajo v slane jedi. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/
29. mar 2008 15:10
Hm, ne me vlečt za jezik, prosim, ampak meni se zdi, da ima smetana za kuhanje manj maščobe (takole, okoli 20%), sladka smetana za stepanje pa več (cca 40%). Bolj je smetana mastna, lažje in hitreje se stepe.
LP
cervus
29. mar 2008 15:38
Jaz sem enkrat primerjala "sladko" in "za kuhanje", pa po embalaži (specifikaciji sestavin) nisem opazila razlike, tudi v vsebnosti maščob ne, tako da sem kupila kar navadno. To tudi uporabljam za kuhanje. Atina
29. mar 2008 16:35
Atina, tudi jaz. Uporabljam navadno tarumeno smetano od sosedove linije tudi za kuhanje. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/
29. mar 2008 17:16
Običajna sladka smetana ima 30-35% maščobe, smetana za kuhanje pa 20%. Tretja varianta je še smetana za kavo, katera ima samo 10% maščobe.
Rastlinske smetane ne uporabljam, ker se mi zdi bljak, takoj začutim njen okus v sladicah. Meni se kar na nebo v ustih lepi.
Včasih pri recept piše, kakšna smetana se uporabi, včasih pa ne. Če piše, da se da v kremno juho na krožniku žlica smetane, potem dam kislo, ker zelo "popravi" okus jedi in je lepo vidna kepica v juhi. V omake pa sladko. Kdar se da kislo,naj jed ne vre več, ker se drugače sesiri.
Lijana
29. mar 2008 17:44
Potem pa ne razumem, zakaj je smetana za kuhanje dražja od navadne, če vsebuje manj maščobe??? Jaz bom še naprej uporabljala navadno. Atina
29. mar 2008 18:48
Smetana za kuhanje od Dukata vem, da vsebuje kar nekaj dodatkov, da je smetana bolj gosta, vsebnost maščob pa je res manjša, nekje cca 20%. Nimam nobene doma, da bi lahko bolj z sigurnostjo rekla. katjushka
29. mar 2008 21:22
LIJANA je napisal/a: |
Običajna sladka smetana ima 30-35% maščobe, smetana za kuhanje pa 20%. Tretja varianta je še smetana za kavo, katera ima samo 10% maščobe.
Rastlinske smetane ne uporabljam, ker se mi zdi bljak, takoj začutim njen okus v sladicah. Meni se kar na nebo v ustih lepi.
Včasih pri recept piše, kakšna smetana se uporabi, včasih pa ne. Če piše, da se da v kremno juho na krožniku žlica smetane, potem dam kislo, ker zelo "popravi" okus jedi in je lepo vidna kepica v juhi. V omake pa sladko. Kdar se da kislo,naj jed ne vre več, ker se drugače sesiri. Lijana |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pasta iz ingverja in česna
Gravče Tavče ali Prebranac