Šele pred kratkim sem začela kuhati, prej nisem bila tako navdušena in zdaj bi rada pripravila Ledeno torto. Recept že imam, sam pojma nimam ko pišejo o pripravi želatine(ali česa drugega) nad soparo. Sploh ne vem kaj in kako to izgleda. Zanima me kakšna mora biti posoda, ki s nahaja nad soparo? Ali se to položi v vodo ali prav nad soparo vse delaš? Prosim . Lep pozdrav. Sandra
Priprava nad soparo???
tema odprta - 9. okt 2002 9:14 | ogledi: 2.065 | odgovori: 1
9. okt 2002 11:46
Položiš tako, da zgornja posoda ni v vodi, potrebna posoda pa je lahko kovinska ali pa tudi plastična. Kako segreti želetino, ni jo potrebno segrevati nad soparo. Namočeno želetino (če je v lističih) ožemi in daj v malo kozico (največ 2dcl) in žličo vode ali druge tekočine, previdno premešaj, da se stopi (kozico sem ter tja odstavi, da ni ves čas nad ognjem), dodaj malo mase v katero jo moraš vmešati in mešaj še malo, potem pa na hitro vmešaj v preostalo maso.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Čokoladni diamanti za valentinovo (čokolatini, truffli)
Veganski narezek z nachosi