27. mar 2008 20:03
Jaz uporabjam kar dosti teh ponev in kozic. V mojih elementih se najdejo one najdražje alugus ponve od Bionove SKK, ki sem jih lep čas dnevno uporabljala, sedaj pa, ko je moja najljubša ponev že kar lepo burglasta (je še nisem zamenjala), preostale pa uporabljam samo občasno.
Tefalaove ponve in kozice so vedno v uporabi (v vsaki akciji najdem kaj zase), nekatere začno kar hitro cvetet na dnu brez pravega vzroka, tako da jih je potrebno vsake toliko časa zamenjati, enako velja tudi za razne akcijske ponve alugus.
Mešam vedno z lesenimi kuhalnicami, uporabljam plastične zajemalke in lopatice, ponve in kozice perem na roke, pa mi na dnu kljub vsemu obloga sčasoma zacveti. Se več ne obremenjujem, kupim si novo posodo in imam zopet novo veselje.
Ko sem se zanimala zakaj začne obloga odstopati so mi povedali, da posoda ni primerna za shranjevanje pripravljene hrane, ampak za kuho. Če želiš pripravljeno hrano shraniti moraš dati v temu primerno posodo in na hladno. Razne kisline naj bi načele oblogo in posoda postane sčasoma neuporabna.
Moram pa reči, da sem zelo zadovoljna z Bialettijevo ponvico za jajčka, kupila pa sem tudi ono taveliko gus ponev za palačinke, ki se obnese čudovito, mi je še boljša kot tiste prve Tefalove, ki so imele satasto dno. Za podobno ponev lahko daš celo premoženje, ta 28 cm pa stane malce čež 20 EUR pri Najbolšem sosedu.
No, pa sem delila svoja mnenja in izkušnje še z vami
lipa1