Kaj z listnatim testom??
27. mar 2008 14:51
Najhitrejši recept za pripravo listnatega testa z jabolki je, da se listnato testo razvalja, nareže na kvadratke, nanje položi kolobarček jabolka, doda žličko marmelade, mi posujemo še s cimetom in zložimo pismo. To premažemo s stepenim jajcem, posebej dobro robove in v pol ure že lahko jemo. Ta recept za žepke je bil enkrat v na pakiranem zmrznjenem listnatem testu, kjer so bili kvadratki že narezani, vmes pa folija. To smo zmeraj imeli doma, ko se je mudilo, sem vzela iz zmrzovalnika, odprla, v tistem času, ko sem pripravila jabolka, se je testo že tudi odtajalo. Žal, se tako pakiranega testa več ne dobi. Na ta način se lahko pripravijo tudi skutni žepki, žepki s šunko in sirom ali kaj drugega. Mi imamo sedaj zmeraj v hladilniku zvito listnato testo iz Lidla in je odlično . zvezdica55
27. mar 2008 20:22
matilda je napisal/a: | ||
|
27. mar 2008 20:23
Najlepša hvala vsem za nasvete, zdaj je naneslo tako da sem ga imela premalo :D Ja moja bavi še vedno dela zavitek (štrudl) in sama naredi listnato testo, ki je najboljše od vseh! Moram jo prositi za recept- nasvet, ker to kar samo od sebe pada v posodo :) Lepo pozdravljene nitta
30. mar 2008 21:50
katjushka je napisal/a: | ||
|
2. apr 2008 13:18
zvezdica55 je napisal/a: |
Ta recept za žepke je bil enkrat v na pakiranem zmrznjenem listnatem testu, kjer so bili kvadratki že narezani, vmes pa folija. To smo zmeraj imeli doma, ko se je mudilo, sem vzela iz zmrzovalnika, odprla, v tistem času, ko sem pripravila jabolka, se je testo že tudi odtajalo. Žal, se tako pakiranega testa več ne dobi. zvezdica55 |
Zvezdica55, zdaj se dobi tako razvaljano, zmrznjeno testo v Hoferju, samo da so pravokotniki...
čoko
2. apr 2008 14:08
Hvala čoko za informacijo. Sedaj uporabljam že zvaljano testo iz Lidla, ki je lahko kakšne tri tedne kar v hladilniku. Bom pa poizkusila tudi to iz Hoferja, da vidim razliko v okusu. zvezdica55
2. apr 2008 14:11
Zvezdica in kako se obnese to test? Enako kot tisto zamrznjeno, ki smoga vajeni (vprašati hočem, če se lepo razlista)?
Lep dan in veliko se smejte
2. apr 2008 14:41
Nam je to testo super. Pred tem testom pa sem nekaj časa uporabljala že zvaljano in zamrznjeno testo iz Spara, se ne spomnim znamke. Pri tistem pa je bila opazna razlika, da je bilo slabše od drugih takšnih testov, zato sem ga imela samo za rezervo v zmrzovalniku. Tega pa sedaj stalno uporabljamo in je odlično zvezdica55Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Hrustljava solata
Hot dog v listnatem testu