Kako se počutite ve punce

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

26. mar 2008 17:34

Sicer ne vem, koliko časa si v službi. Običajno se zgodi, da ko človek začne hoditi v službo, je kak mesec dva tako koncentriran v službi, da mu vse zastave dol padejo ob koncu delovnega časa. Sama sem po nekaj letih službe prišla do naslednje pameti: službo delam v službi, ko pa grem iz službe, se začne moje zasebno življenje. Ob koncu dneva si ponavljam nekakšno mantro v stilu...zapiram dokument, dajem v fajl, dam compjuter na sleep, zapiram omaro in predmete v njej me ne obremenjujejo, oblačim si plašč, grem v lift, sem na izhodu, vrata za mano se zapirajo....Skratka, mentalno pusitm službo na tisti lokaciji, kjer je. Potem pa si kakih 5 minut (včasih sem rabila več) pustim luksuz, da čisto nič koristnega ne počnem. Malo špegam po izložbah, naredim kakšen sprehod po centru in po nekem času pridem do ugotovitve, da je vse fino in da če pa kaj ni fino, se bo pa popravilo in da se nima smisla obremenjevati, ker to škoduje zdravju in lepoti. S tem mentalnim pristopom sem pripravljena v nove situacije, karkoli pač je. V avtomobilu prepevam. Ponavadi pomagam prepevati Lucianu Pavarottiju (tam pri Vincero sem prav aktivna), če slučajno ne bi zmogel.......In ko pridem domov, sem najbolj srečen človek, moja kučica, moja slobodica....Aja, naslednje jutro pa s pesmijo na ustih v službo. Mislim, ne vedno ravno s pesmijo na ustih. The point is, da sem se naučila, da moraš mentalno zapreti eno poglavje, da se lahko lotiš drugega in potem gre. Naredi si ene take rituale in malo si v mislih ponavljaj svoje mantrice. Resda imam tak "luksuz", da v mojem poslu velja profesionalna molčečnost in če ne bi naredila take mentalne priprave, bi imela hude težave sama s sabo. Tako pa se lahko izklapljam in vklapljam Hope this helps. Vendelina jr.

darja-  

član od: 11.8.2007

sporočila: 567

26. mar 2008 17:44

Vandelina jr. bravo, upam da bo tudi meni enkrat uspel tak način življenja.. Darja -

Visage  

član od: 1.1.2006

sporočila: 215

26. mar 2008 18:09

Joj kok ste fajn punce, ..no saj tečem cca 2 krat tedensko po 3,5 km in je res, da si čisto prerojen, ampak jaz ne vem kako naj povem svojo situacijo..delovne dobe imam priblizno 3 leta in pol..pol veste kako sem se pri bolj mladih , ampak meni je bilo grozno na zacetku, ko sem imela samo 21 dni prosto..halo v celem letu, pa vsak dan ob 6.00 auf..ne nooo..nocna mora..ampak sem se navadila. No, še vedno imam obdobja, ko se sprasujem kdo si je vse to izmislil..ampak grem rada delat...samo ne vem no..vedno recem zvecer, da bom pa jutri vstala prej- pa se to redko zgodi, pa rečem da bom manj jedla,pa se to tud e zgodi..vcasih sem skos telovadila pa vse..zdej pa ful mal..in to zato, ker sem skos brez energije, brez volje..grozn se pocutim res.Upam,da mi bo kdaj boljse..sam je res mucno no Visage

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

26. mar 2008 18:28

Sama sem si pomagala tako, da sem si poiskala kaj me zjutraj dvigne. Kombinacije barv na oblačilih, nakit. Razveseli me pogled na prečudovite gore in misli kaj me lepega čaka. Enkrat sem nekje prebrala, da je zelo važna prva misel, ko se zjutraj zbudiš. Veseliti se moraš novega dne in se vprešati kaj me danes lepega čaka in ceniti sebe. No, ja po bolezni se nekako zdaj ne poberem mislim. da me daje spomladanska utrujenost. Službe so danes težke in isčrpujoče. Pomaga lahek sprehod, po naporih sem sama še slabše. Je pa res, da ti dajo energijo otroci in srečna družina. ham-njam

mala zelena  

član od: 9.7.2007

sporočila: 266

26. mar 2008 18:33

Visage nič nisi povedala o prehrani... ta je poleg gibanja odločilnega pomena za počutje. Pa VODA!!! Pa smilit se samemu sebi tudi ne pomaga kaj dosti (ne mislim nič slabega, samo tak občutek sem dobila, glede na tvoje pisanje) ...tudi če si utrujena se odpravi kam: gledat izložbe, na klepet s prijateljico, v park, pa hišni ljubljenčki tudi delajo čudeže-tisto nepopisno veselje, ki ga delijo s teboj vsak dan, ko se vrneš z dela... mene to vedno "dvigne". Večkrat pomisli tudi na to, da imaš srečo, da si zdrava, da lahko delaš, pa v delu poskusi najti zadovoljstvo-potem ne bo tako težko. LP! mala zelena

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

26. mar 2008 18:39

Popolnoma se strinjam z Vendelino, bi pasamo še nekaj dodala. Nihče do zdajle ni omenjal pitja vode. Gre izključno za vodo in ne za kako drugo tekočino. To je zelo pomemben dejavnik pri utrujenosti. Če ne veš koliko jo spiješ,se prični kontrolirat. Razlika v počutju se zelo kmalu pokaže. lp Vesna

daabul  

član od: 11.2.2007

sporočila: 97

26. mar 2008 19:04

Mnogo koristnega so ti ze povedale prehodnice,dodala bi se,da vzami vaska dan zase. Samo danes bom vstala ob tej uri in naredial to. Ne razmisljaj kako bos to pocela 30 let,ker tega nihce ne ve. Zivi za ta trenutek in naredi to kar te veseli in pozivi. Jutri morda ne pride. Uzivaj v prihodu pomladi,pojdi v naravo.Ta je pravo zdravilo za naso duso. Pozdrav! daabul

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

26. mar 2008 20:04

Super, te težave pa jaz nimam, je pa res, da počenjam vse od zgoraj navedenega, vključno s pitjem vode. Danes sem se takoj usedla na gorca, drugače hodim laufat, letos sem si omislila še športno plezanje. Edino pri eni stvari se nikakor ne znam  v red spraviti - hoditi spat ob normalni uri. Ali pa vstajati malo pozneje. Sem jutranji tip in grem navadno pred službo še laufat.

Pa tudi službo pustim v službi, upoštevala sem pa še nasvet zdaj že bivše sodelavke - služba je služba, družba pa družba. Se da perfektno izpeljati, je pa res lažje, če imaš opravka s stvarmi, ki so tajne, si že po zakonu dolžan držati usta zaprta.

Loni Makaroni

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

26. mar 2008 20:15

Kaj pa če te pomlaanska utrujenost daje? Ali pa si začela delat na novem delovnem mestu? Nisem vseh postov brala, zato me ne kregat, če ponavljam. Mene pomladanska utrujenost daje vsako pomlad. Takrat samo malo podremam, ko pridem domov, pa je. Sem pa ponavadi tudi jaz fuč, ko pridem iz službe, še posebej kadar kje začnem delat na novo. No, ne dogaja se pogosto, se pa, še posebej, če delaš preko študenta. Takrat nič ne jem skoraj in grem takoj spat, ko pridem domov. Po kakem mesecu se stanje izboljša. Jelenckova

Visage  

član od: 1.1.2006

sporočila: 215

26. mar 2008 20:22

Loni Makaroni cestitke, da gres ze zjutraj laufat...bravo. Lepo je to slisati res. Jaz pa tudi sluzbo kdaj dam nosim in vem, da to ni prav, samo če mi kdo v sluzbi krivico naredi pa sem potem slabe volje. Res je tudi glede pitja vode..premalo pijem..manj kot liter na dan.Hvala za vse spodbudne besede. Daabul mi je dala super nasvet in je res tako in se strinjam Bomo videli kako bo..pa se shujsat moram, ker sem se v enem letu in pol zredila 10 kil in me se to daje, pa sploh ne morem shujšat.. Gremo novim zmagam naproti..osebni zmagi Hvala vam vsem za energijo in, da ste si vzeli čas. Visage

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti