26. mar 2008 22:35
Nekje sem prebrala, da tako imenovana siesta oziroma popoldanski počitek za največ pol ure v tišini in rahli zatemnitvi sobe, naredi čudež. Ampak res samo pol urce in si kot nov.
Ko pridem iz službe še skočim po malo v varstvo, potem priropotava v hišo in ta čas, ko se kuha kava jo malo zabavajo moji doma. jaz nimam ravno pol ure za čisti počitek. Tistih petnajst minut se uredim v kopalnici, stuširam in preoblečem v kaj udobnega, potem popijemo kavo in sem že nared za nove podvige moje dveletnice. Po začetnih izlivih ljubezni, ker se cel dan nisva videli, se lahko le malo odlepim in se posvetim kuhinji ona pa igračam.
Hočem reči, da sem včasih resnično čisto "crknjena", ampak po kopalnici in kofetku sem kot nova. Če pa bi slučajno kar naprej bila v pogonu, brez tistih nekaj minut zase - no potem bi bila res na koncu z močmi.
Jaz ti torej predlagam, da si ustvariš en mali obred, ko prideš iz službe. Potem pa si reci, da vsaj 1 x na teden greš malo po trgovinicah, ali pa v knjižnico ali enostavno greš na kakšno razstavo. Ne vem kje si doma, če že nimate vrta, si omisli kakšno koritico in noter lahko poseješ kar ti srce poželi.
Ko ti bo enkrat "zalaufal " ta ritem, da enostavno moraš nekaj, potem ti ne bo težko in ideje bodo kar prehitevale ene drugo. In tudi dnevi bodo vse daljši.
Visage
član od: 1.1.2006
sporočila: 215
27. mar 2008 19:05
No drage moje,ravnokar sem prišla iz teka in sem res kot nova. Še trebušnjake sem naredila in se počutim super..samo ne vem kaj se tako tezko spravim tect
Drugače pa imam res včasih, da sem depresivna, pa skos mi sladkarije manjkajo in se jim kar ne morem upreti in jih kar jem pa jem..saj to so posledično tudi višje kile v letu in pol. Brez čokolade mi je res tezko..kot da bi bila odvisna.Saj zdržim kakšen dan ali dva brez potem pa bi kar jedla ampak ne doma, samo v sluzbi mi tok pase sladko.
Kako pa se pomaga z zelišči to? To me res zanima...včasih mam občutek, da sem preveč slabe volje skos al pa me skos nekaj tisci...se posebej sluzba..kot da nisem mirna...a bo skos tako?
Dostikrat se sprasujem, če bo skos tako, da sem v skrbeh..tezko se na to navadim no..ful ste fajn, da delite svoja mnenja z mano..hvala vam vsem.
Zdaj pa pod tuš
Visage
spagon
član od: 12.6.2007
sporočila: 1133
27. mar 2008 19:44
Visage je napisal/a: |
No drage moje,ravnokar sem prišla iz teka in sem res kot nova. Še trebušnjake sem naredila in se počutim super..samo ne vem kaj se tako tezko spravim tect
Visage |
Visage na začetku se je res težko spravit tečt, ampak ko ti pride v navado in ko vidiš in čutiš sama pri sebi kako dobro se počutiš po teku dobiš zalet. Pa baje če tečeš vsak dan postaneš od teka odvisen...to sem nekje prebrala, ne vem če drži, ampak niti ni slaba odvisnost
saš
Simona84
član od: 27.10.2005
sporočila: 3036
27. mar 2008 20:41
Visage en dober nasvet zate- vsak dan nam poročaj, kaj si dobrega naredila ta dan zase, pa boš imela več zagona in volje (ker boš morala poročati- če boš hotela sebi dobro, boš povedala po pravici).
V bistvu pa bi bilo to dobro za vse nas... no, jaz redno zjutraj in zvečer naredim 100 trebušnjakov (50 tistih, alla "vozim kolo" za stanske mišice in 50 z dvigovanjem zgornjega dela telesa in nog) in 50 vaj za rit in stegna. To prakticiram že nekaj let in na to ne pozabim niti na dopustu (če jih kdaj nisem sposobna narediti, pa imam naslednji dan kazensko). Reca me je prepričala, da sem danes spila 2 kozarca več vode (ker pijem absolutno premalo...).
Lep dan in veliko se smejte
Visage
član od: 1.1.2006
sporočila: 215
27. mar 2008 21:29
Ok Simona84, potem pa bom.Glede na pogovor z vami sem šla danes tečt in res pomaga, sam sem pa večerjo jedla spet
Mal toastka
Jutr pa spet laufat, pa poročam, če bom šla res. V soboto me pa ne bo ker grem v MS tako da ko sem nazaj ok? Pa se ve poročajte ok? Mogoče nam vsem uspe
Se bom potrudila.
Lepo lahko noč vsem.
Visage
pinka
član od: 17.6.2004
sporočila: 929
27. mar 2008 23:31
Mogoče, je krivo pomanjkanje železa ?
Jaz sem se počutila, kot da bi me je povozil vlak, pa skoz bi samo spala.
lp, pinka
Sporočilo je spremenil(a) pinka dne 27. mar 2008 23:32:27
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma!
Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Število sporočil: 215, prikazujem sporočila od 16 do 25
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.