26. mar 2008 22:35
Nekje sem prebrala, da tako imenovana siesta oziroma popoldanski počitek za največ pol ure v tišini in rahli zatemnitvi sobe, naredi čudež. Ampak res samo pol urce in si kot nov.
Ko pridem iz službe še skočim po malo v varstvo, potem priropotava v hišo in ta čas, ko se kuha kava jo malo zabavajo moji doma. jaz nimam ravno pol ure za čisti počitek. Tistih petnajst minut se uredim v kopalnici, stuširam in preoblečem v kaj udobnega, potem popijemo kavo in sem že nared za nove podvige moje dveletnice. Po začetnih izlivih ljubezni, ker se cel dan nisva videli, se lahko le malo odlepim in se posvetim kuhinji ona pa igračam.
Hočem reči, da sem včasih resnično čisto "crknjena", ampak po kopalnici in kofetku sem kot nova. Če pa bi slučajno kar naprej bila v pogonu, brez tistih nekaj minut zase - no potem bi bila res na koncu z močmi.
Jaz ti torej predlagam, da si ustvariš en mali obred, ko prideš iz službe. Potem pa si reci, da vsaj 1 x na teden greš malo po trgovinicah, ali pa v knjižnico ali enostavno greš na kakšno razstavo. Ne vem kje si doma, če že nimate vrta, si omisli kakšno koritico in noter lahko poseješ kar ti srce poželi.
Ko ti bo enkrat "zalaufal " ta ritem, da enostavno moraš nekaj, potem ti ne bo težko in ideje bodo kar prehitevale ene drugo. In tudi dnevi bodo vse daljši.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma!
Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Število sporočil: 215, prikazujem sporočila od 11 do 20
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.