5. jun 2008 20:28
No, js sem se potem kar odločila za implantat. Včerej zvečer sm že imela operacijo - za kar sm zvedela ob 1 popoldne!:)
Oh, ne sprašujte. Najbol grozno je poslušat kako ti poka zob, k ti ga vn jamljejo. Ne čutiš pa nič, ker ti dajo kar par injekcij lokalne pa tut vmes so mi jo še enkrat dal. Cela procedura je trajala 1 uro (čeprow pri kolegici pa 3 in pol, sam njej so mogli še nekaj drugega delat pa se ne spomnim kaj).
V glavnem sem imela super prijaznega kirurga...
Lokalna je kar močna, saj niti nosu ne čutiš prav...ti pa popusti nekje 3-4 ure po zaključku operacije popolnoma, sam js nisem imela nekih blaznim bolečin potem. Dobila sem Ketonal (na 8 h prve 3 dni) in 10 dni antibiotik Amoksiklav.
Danes sem že sprobala žabco pri zobozdravniku, ki pa očitno ni ravno idealna rešitev, saj je ni mogel prav naštimat. Tko, da čakam kaj bo rekel kirurg, ki mi bo naslenjo sredo (en teden po operaciji) pobral šive...upam, da se bo dalo uštimat, ker nameravam julija za 3 tedne na potovanje in si bom v primeru, da res obstaja riziko, da se zlomi, dala delat kar še eno pa čeprav stane 75 eur, sam res ne bi rada iskala zobotehničnega laboratorija 2000km od doma!
Oteklina je kar občutna....niti ni tako vidna na licu in ustnici, ampak na dlesni, samo menda raste le prve 3 dni, potem pa mora upasti. Js je danes zjutraj nisem imela toliko, zdaj pa je že kar... Ampak ni pretirano boleče...
Sam upam, da bo vse kul....
Držte pesti zame!:)
Žogca