Ali mi lahko kdo pove kakšen recept za kakšno jed iz žitaric - ajda,pira,ješprenj,proso,rž. Recepti naj bodo brez mesa. Hvala.
renee
Ali mi lahko kdo pove kakšen recept za kakšno jed iz žitaric - ajda,pira,ješprenj,proso,rž. Recepti naj bodo brez mesa. Hvala.
renee
neznan uporabnik
16. okt 2000 17:40
Namesto rizote napravi ajdoto. To pomeni, da v recepte za riz das ajdo. Podobno storis tudi s jesprenom, samo da ga das vsaj cez noc namocit v vodo. Cas kuhanja je tako pri ajdi krajsi in celo tudi pri jesprenu kot pri rizu. P.s.: kot vidim sprasujes po receptih za zita in ne za zitarice. Zitarice so cele rastline in ne samo seme - zrnje. Drago mailto:estera@iname.comneznan uporabnik
16. okt 2000 17:41
za ilustracijo je tukaj en recept: RŽENA KAŠA Z SONČNIČNIMI SEMENI. za 2 porcije potrebujemo: 125 g rženega drobljenca ( ali pa cele rži; jed pa je ravno tako okusna z piro ali ješprenjem), lovor, 4-5 žlic sončničnih semen (ali olupljenih bučnic, žlička timijanovih listkov, 1/2 zelenjavne jušne kocke, 15 g masla ali margarine, , žlica sveže sesekljanega peteršilja. V posodo dajte rž ali drugo zrnje, lovor, zelenjavno jušno kocko, cca 1/4 litra vode ter kuhajte cca 10-20 minut. medtem jed občasno premešajte, po potrebi dodajte žlico ali dve vode, izklopite štedilnik in pustitte, da se pokrito kuha še 15 minut. medtem prepražite sončnična semena ali olupljene bučnice; kuhana žita odkrijte in pustite, da odvečna tekočina izpari, umepšajte maščobo in timijan ter dodajte še sončnice (bučnice) in peteršilj. H tako pripravljenemu žitu si lahko priložite kuhano ali dušeno zelenjavo (por, brokoli, blitva...). Pa srečno Jože Joženeznan uporabnik
26. okt 2000 21:05
renee. Obstaja zelo dobra kuharska knjiga z naslovom Jedi iz žitaric, kjer najedeš zelo raznovrstne recepte. Petrca.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Gratinirani svaljki
Kavna torta (Coffee cake )