20. mar 2008 10:57
Draga moja fresh, tale Garant sem kupila, ker pač vedno kupim kaj, kar vidim na policah za peko....doma imam kup še neuporabljenih zadevščin, ampak taka pač sem. Vsako tele ma svoje vesele, pravijo....
Res pa je, da mi gre kvašeno testo sicer zelo dobro od rok. Ko sem pred leti prvič pekla pletenico, sem kar z roko mesila testo, nič stepala s kuhalnico, kot so včasih počeli, pa je pletenica kar kipela in kipela...Podobno je bilo, ko sem se enkrat lotila makove potice, bila je vzorčna ....naslednji poskus je bil potem klavrn, ker ko sem za krst nečakinje hotela ponoviti uspeh, je iz okroglega lončenega modla padel ven pocast kup testa z neprepoznavno obliko makovega nadeva, vse skupaj niti z žlico nismo mogli jesti...je bilo pa obilo smeha.
Lani mi je super testo uspelo kar s kruhomatom, letos pa bom eno potico pekla iz testa, ki ga bo mesil kruhomat, drugo pa iz na roke narejenega testa. Pa da vidimo, kaj bo ratalo.
Pa smo spet pri Garantu. Mogoče poskusim, tako za hec, da vidimo, kaj bo. Če mu seveda ni že potekel rok trajanja (nedavno sem uporabila star suh kvas, ki mu je rok uporabe potekel pred dvema letoma, pa je bil kruh krasen...)
Mamamia
mamamia