Čemaž, divji česen
ajetam
član od: 28.6.2004
sporočila: 272
7. apr 2008 9:33
Katjushka na Štajerskem koncu ga je ogromno v gozdu za tremi ribniki (Maribor) ali pa v bližini Borla.
"Za sproti" ga imam nekaj posajenega doma (nekaj v loncu, nekaj na gredi), sem pa izkopala celo rastlino s čebulico in jo posadila doma. Uspeva brez problema, tudi tisti v loncu že tretje leto lepo raste.
ajetam
7. apr 2008 9:36
U, od Kala do Mrzlice bi pa zmogla. Grem v izvidnico, upam, da kmalu.
Jelenckova
SMILE28
član od: 26.9.2005
sporočila: 215
7. apr 2008 10:16
Jelenckova sporoči kakšno je stanje na terenu. Boš?
SMILE28
karmenka
član od: 17.7.2007
sporočila: 69
7. apr 2008 17:20
Čemaža je zelo veliko tudi ob Planinskem gradu in ob poti na Slivnico.
Lep pozdrav z Notranjske.
karmenka
7. apr 2008 18:06
ajetam je napisal/a: |
Katjushka na Štajerskem koncu ga je ogromno v gozdu za tremi ribniki (Maribor) ali pa v bližini Borla.
"Za sproti" ga imam nekaj posajenega doma (nekaj v loncu, nekaj na gredi), sem pa izkopala celo rastlino s čebulico in jo posadila doma. Uspeva brez problema, tudi tisti v loncu že tretje leto lepo raste.
ajetam |
Super! Hvala za info. Že imam idejo za izlet.
A je pomembno, kdaj bi ga (pre)sadila?
katjushka
7. apr 2008 21:53
Camez proti trebusnim tezavam:
v manjso steklenicko si nalijem domace zganje,dodam narezan camez in malo sladkorja.Vse to postavim na okensko policoin pustim dva tedna stati.Veckrat premesam.Potem shranim na temno in "varno"
-mesto.
Lep pozdrav
marmeladka
ACDC
član od: 14.2.2006
sporočila: 36
7. apr 2008 22:00
Mene pa zanima, če ve kdo kaj o zamenjavi čemaža s podleskom (smrtno nevaren) in strupeno šmarnico, ki so si zelo podobni (za začetnike) oziroma kako jih zanesljivo ločit.
L.p.
ACDC
karmenka
član od: 17.7.2007
sporočila: 69
7. apr 2008 22:21
Čemaž diši po česnu. Nabirati ga moraš sedaj. Bolj ko se bliža maj, več nevarnosti je, da ga zamenjaš s šmarnico. Sicer pa takrat čemaž po navadi že požene cvet.
To, da ga lahko posadiš doma, pa mi še ni prišlo na misel. Hvala za idejo!
LP
karmenka
ajetam
član od: 28.6.2004
sporočila: 272
8. apr 2008 10:44
Jaz sem ga sadila spomladi, tako da letos še nisi prepozna. Pri izbiri prostora za sajenje bodi pozorna na to, da bo bolj v senci, lahko pod drevesi.
ajetam
8. apr 2008 11:07
V Ljubljani ga lahko naberete pri Športno rekreativnem centru (ŠRC) na Ježici. Z avtom se pripeljete na parkirišče, potem pa v gozd (majhen gozdiček) kjer je vse zelenoooooooooo od čemaža. Nastavki za cvet se že delajo
. Tako diši po česnu, da ga je nemogoče zamenjati za
.
zvezdica55
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma!
Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Število sporočil: 386, prikazujem sporočila od 31 do 40
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.