Nekaj me zanima- koliko vas je, ki ste poskušale podaljšat porodniško, pa so vam zavrnili? Kakšno utemeljitev ste imele za podaljšanje? In tiste, ki so vam odobrili- na kakšni podlagi?
čoko
Nekaj me zanima- koliko vas je, ki ste poskušale podaljšat porodniško, pa so vam zavrnili? Kakšno utemeljitev ste imele za podaljšanje? In tiste, ki so vam odobrili- na kakšni podlagi?
čoko
18. mar 2008 20:12
Meni so podaljšali zato, ker je bila deklica rojena predčasno z izjemno nizko težo. Doma sem bila 3 mesece dalje kot normalno.
titta=
18. mar 2008 21:02
Tudi jaz sem bila doma 3 mesece več. K vlogi za podaljšanje sem priložila kar nekaj izvidov, večina ni bila "kritičnih", ena reč pa je bila kar precej zoprna. Namreč kar 10 mesecev (vključno s časom, ko je bila vloga oddana) je imel sin prisotno kri na blatu. veverica
19. mar 2008 2:56
Kot Titta in Veverica sem ostala doma tri mesece dlje zaradi tega, ker je bil sin nedonošenček, pa tudi pruh je imel, astmo in še kaj. jana
19. mar 2008 7:12
Pri sinu je pediatrinja delila podaljšanja kot da bi tekmovala ,ker ni bilo nič posebnega je tudi nisem vzela.Pri tamali punci,pa sem zaradi bronhitisa izrazila to željo,vendar se je spremenilo vodstvo ZD in prišel drugi pediater,ki je zavrnil skoraj vse prošnje,z utemeljitvijo,xy anaeva
19. mar 2008 7:44
Zanimivo, naša Vesna je pri nejcu dobila podaljšano, ker se zaradi diete šteje med otroke s posebnimi ptorebami, nedonočen je bil, pa še plazil ni, skratka, je ni bilo stvari, ki bi jo Nejc sploh prav počel. Pa mu danes nič ne manjka. Zdaj pa, ko ima spet možnost podaljšati porodniško, sito nedonošenček, čisto čikgumast in še požirati ne zna, pa komaj čaka, da gre nazaj v službo.
Loni Makaroni
19. mar 2008 8:56
Jaz sem dobila podaljšano za tri mesece, ker sem priložila izvide iz razvojne ambulante in neonatalne. Hodili smo tudi 9 mesecev na fizioterapijo in ultrazvok glavice. Imel je povišan mišični tonus (najbrž posledica težkega poroda-vakum) in cisto na možganih, ki pa so mu jo čisto slučajno odkrili in naj ne bi bila nevarna.
lp Saša
19. mar 2008 9:05
Meni so porodniško (hm, pred 20 leti) podaljšali za tri mesece, ker je imela hči v prvih mesecih težave s kolki, pri dveh mesecih in pol je bila operirana na bezgavkah, težave je imela tudi s stopali. Vse težave smo sicer odpravili do prvega leta starosti, a so mi porodniško vseeno podaljšali za tri mesece, na predlog pediatrinje, ki nas je spremljala vse od prvega obiska v posvetovalnici pa do konca porodniške. Mamamia mamamia
19. mar 2008 9:07
Tudi jaz sem dobila podaljšano porodniško za našega Jana. Razlog za podaljšanje pa je bila njegova nizka porodna teža. Zraven tega pa smo še tudi eno leto hodili v razvojno ambualnto in pa dva meseca za fizioterapijo. Priznam, da sem bila vesela zaradi podaljšanja ker je v tistem času tudi samostojno shodil. Lep dan! naj
19. mar 2008 20:37
A zavrnjeno pa ni dobila nobena od vas? čoko
19. mar 2008 20:46
jaz,pa sta imeli ob rojstvu 2kg,bili rojeni več kot mesec prej,imeli zeloooo obsežno kartoteka,samo so imeli v ZD kup in kup napojasnenih stvari in so na zategnili pas pri vseh bolniškah,podalšanih porodniškah,receptih,...... anaevaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Indijska vegetarijanska skleda
Tortelini s špinačo in sirom, sušenimi paradižniki in kozjim sirom