5. maj 2010 7:28
MOJCECA, upam da ti bodo rožice uspevale. izbrala si lepo barvno kombinacijo, vendar sem skeptična glede verben. Ne vem zakaj ampak meni so tri leta zapored propadle oz. sploh niso cvetele. Na gredici pa so bile čudovite. Tudi vrtnarji povedo isto, da ne vedo zakaj v koritih ne uspevajo.
Drugače pa se da prezimit oz. vzgojit marsikatero rastlinico doma, kljub temu da vrtnarji trdijo drugače. Tudi jaz prisegam na zmajeva krila. že par let jih vzgajam sam, vendar iz podtaknjencev. Tudi drobnocvetni mleček se lepo prezimi oz. napraviš podtaknjence. Prav tako moljevke, streptokarp. Sanvitalije, dihondre in travo bodalico pa poseješ. Lantane so čudovite, vendar morajo bit viseče, pri katerih ni potrebno odstranjevati cvetov. Navadne hitro prenehajo cveteti, če jim ne odstranjuješ cvetkov.
Moja kombinacija je letos na oknih begonija summer wings, streptokarp, mleček in rumenolistna deteljica. Na balkonu pa begonija zmajeva krila, trava rdečelistna ščetinava perjanka, viseča rumena lantana, pisanolistni abutilon, divja pisana kopriva in svetlo zeleni krompir-batata.
Veliko veselja z rožicami.
Lp, M
MIHIKA