28. jul 2010 15:15
Še dobro, da imamo vedno vreme, na katerega se lahko zgovarjamo. Se tudi jaz s tem tolažim. Pa lep dan še naprej! Brgita
28. jul 2010 15:15
Še dobro, da imamo vedno vreme, na katerega se lahko zgovarjamo. Se tudi jaz s tem tolažim. Pa lep dan še naprej! Brgita
28. jul 2010 15:25
No, lahko je kriva še neprimerna zemlja, preveč/premalo gnojenja, neprimerne kombinacije rastlin v posodi, rastline, ki smo jih že bolne in v slabi konciciji prinesli iz vrtnarije, pa še kaj bi se našlo.
V resnici z rastlinami ni dosti drugače kot z ljudmi, smo eni in drugi živa bitja. Tako je, to niso izgovori.
Idealne so samo plastične rastline.
rimljanka
28. jul 2010 15:39
Ja, pa rastline, ki so vzgojene za prodajo in stretirane z raznoraznimi hormoni (na primer tiste bujne in košate nizkorasle sončnice), namenjene temu, da jih imaš tri tedne in potem vržeš stran... lp, proxima
29. jul 2010 10:09
Kaj je treba narediti z bidensom, ki odcveti?
katti
29. jul 2010 12:51
Obrezati in na novo bo pognal. Malo poglej, kje so v zalistjih nastavki za nove stranske poganjke in nad njimi poreži. Slovensko ime zanj je mrkač.
rimljanka
29. jul 2010 21:09
Vam jaz povem, kaj ti gotovo uniči balkonsko cvetje? Greš za 14 dni na dopust, tašča pa se ponudi, da bo zalivala. Preverejeno! Dobrojedka
29. jul 2010 21:14
Dobrojedka je napisal/a: |
Vam jaz povem, kaj ti gotovo uniči balkonsko cvetje? Greš za 14 dni na dopust, tašča pa se ponudi, da bo zalivala. Preverejeno! Dobrojedka |
Na podalgi ene izpeljave poskusa ni mogoče sprejemati znanstvenih zaključkov, dobrojedka!.
rimljanka
29. jul 2010 22:04
Oh, saj to je bil že tretji ali četrti poskus... Pa ne samo to - vsako leto sadim bolj trpežne cvetke, samo zaradi teh 14 dni v juniju/juliju. Kaj mora človek delati, da umori 4 koralne fuksije, 3 bidense, 1 cigaretko in 1 tunbergijo? Še celo moljevke!!! so čisto zmahane. Edini, ki so jo relativno dobro odnesli so abutiloni in doma vzgojene bodalice... Dve lantani pa sta po 10 dneh intenzivne nege na dobri poti k okrevanju. Uh, hvala rimljanka, zdaj sem čisto mirna, ko sem vse dala iz sebe. Mogoče naslednje leto v vsa korita posadim netresk? ;-D Dobrojedka
29. jul 2010 22:08
Imate kaj izkušenj z rožicami (za posadit) iz Hofra, Lidla? Včasih vidim v letaku, da imajo res ugodno ponudbo - kako pa se kaj potem v praksi obnesejo? sara
29. jul 2010 22:12
Meni se najbolje obnesejo rože iz kake dobre vrtnarije, nekatere pa tudi doma vzgojene - npr. koprive, vodenke, trave. DobrojedkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jagodni cmoki z makovim sladoledom
Polnjene paprike