6. okt 2002 17:18
Jaz delam testo za zavitke na naslednji način (oprosti, navajena sem delati vse "na oko", tako, da ti količine posameznih sestavin ne znam napisati): uporabim ostro moko, v katero kanem nekaj žlic olja, nekaj ščepov soli in nekaj mlačne vode. Testo pregnetem in kar dolgo mesim. Nato oblikujem kepo, jo zavijem v vlažno krpo in pustim počivati v hladilniku cca. 2 uri. Nato testo razrežem v več kroglic, te zelo tanko razvaljam in obrežem v obliko kvadrata.
Za nadev prepražim v voku: na tanke trakce narezano korenje, zelje, bučke, papriko, čebulo. Včasih dodam tudi šampinjone. Pražim nekaj minut, dodam začimbe (po okusu: sol, čili, obvezno pa zalijem s sojino omako in počakam, da le-ta "izpari"). Ko je nadev hladen, ga nadevam v kvadrate iz testa, malce priviham levi in desni rob, nato pa zavijem v zvitek (od zgoraj navzdol). Močno stisnem pri robu (če se mi že da, rob namažem z jajcem, da bolj prime). Ocvrem v voku, v vrelem olju. Iz olja jih vzamem ko so zlato zapečeni.
Naredila sem jih že večkrat in vsi so jih pohvalili. Daleč od tega, da bi bili kot v kitajski restavraciji (njihovih skrivnosti za testo žal ne poznam; nekje sem brala, da testo delajo iz riževe moke....mahh, vsaj mislim, da sem to prebrala
), vendar se zelo pribilžajo originalu. Poskusi, stane te ne veliko. Naslednjič, ko jih bom delala, bom pa tehtala sestavine in ti jih sporočim, ok?
Lep pozdrav.
TanjaG.