Lepo bi vas prosila za kakšen recept z vloženim fižolom. Vem, da sem imela nekje recept za fižol z zeljem, pa ga sedaj ne najdem.
Mi lahko prosim pomagate?
Hvala
Lepo bi vas prosila za kakšen recept z vloženim fižolom. Vem, da sem imela nekje recept za fižol z zeljem, pa ga sedaj ne najdem.
Mi lahko prosim pomagate?
Hvala
5. okt 2002 11:09
Halo, Mirjam! Letos sem jaz vložila fižol (v zrnu) po tem receptu (v bistvu je to vložena solata): 3 kg fižola 6 velikih čebul 1,5 kg paprike 2 kg rdečega paradižnika 1 dcl belega olja 4 dcl kisa (oz. po okusu!) 3 velike žlice soli 3 velike žlice sladkorja Fižol skuhaj. Na olju prepraži čebulo, da zastekleni, dokaj papriko, nato paradižnik (jaz sem paradižnik olupila). Vso zelenjavo pa sem zrezala na multipraktik (tik-tak si fertik). Posebej kuhaj kis, dodaj sol+sladkor, nato dodaj zrezano zelenjavo in pusti da zavre, vroče daj v kozarce. Ta solata ima podoben okus, kot ga ima zelenjava pri zelenjavnih ribah v konzervi. Kot vidiš v tem receptu ni zelja... Se pa belo zelje da v srbsko solato. LP, Silva
27. jun 2003 8:25
Kako dolgo mora vreti? vesna š.
27. jun 2003 9:26
Vodo+kis (po okusu!), olje, sol in sladkor zavreš, nato dodaš zrezano zelenjavo in spet pustiš samo da zavre (zelenjavo sem jaz zelo drobno "naribala" z multipraktikom, zato ni potrebno dolgo kuhanje). Dodala bi samo še to: ko polnite kozarce (pri vlaganju katerekoli zelenjave ali sadja), vedno napolnite toliko, da tekočina gre čez rob kozarca - na tak način se meni ni še noben vložen kozarec pokvaril. Lp, SilvaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pečeni svaljki s pomako iz feta sira
Burek z lahko solato