Klik nlb

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

tema odprta - 16. mar 2008 11:19 | ogledi: 1.987 | odgovori: 7

prosim, če mi kdo pove pomen teh besed v kliku: vsebuje neavtenticirano vsebino. To piše spodaj v desnem robu kjer je tudi ključ, ki pa je prečrtan z rdečo črto. vstop je bil normalen, samo ta prečrtan ključ mi sedaj dela težave. Hvala za pomoč

in lep dan vam želim

ariella

krokodilček  

član od: 6.10.2007

sporočila: 144

16. mar 2008 14:10

ne bi te rada strašila, ma čim vidiš ta prečrtan ključ pomeni, da je nekaj narobe, da je nekdo morebiti vdru v sistem (v tvoj ali centralni sistem banke).....sicer, pa ne vem kadaj se ti je ključ pokazal ali na začetku ko si vstopila ali kasneje??? ko se odjavljaš iz takih strani moraš vedno stisniti odjava in nikoli zgornji levi rdeči križec, ker tako pustiš sistem odprt in ti lahko kdo vdere not...tako na kratko sicer, je bolje da ti kdo pove, ki več ve od mene po moje je najbolje, da se obrneš na banko in povprašaš, da ne boš imela tažav krokodilček

krokodilček  

član od: 6.10.2007

sporočila: 144

16. mar 2008 14:18

a ja še nekaj kaj je bila ključavnica odprta ali zaprta? če je odprta je vdor v sistem, če je zaprta in prečrtana je morebiti kaj drugega, ali pa je pri nlb to isto kot, če bi bila odprta? vedno preden se prijaviš poglej ključavnico vse eno, pa ti še enkrat svetujem, da pokličeš banko naroči si še varnostno dodatno kodo, ki je zastonj, ti jo pošljejo, če je še nimaš, lahko jo naročiš kar po spletu ti tam piše v sistemu, ko se prijaviš upam, da sem bila v pomoč, l.p krokodilček

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

16. mar 2008 15:07

Čao, če se ne motim, a ni bilo za danes javljeno, da bodo miotnje pri delovanju? Lep pozdravček, S.

urssa  

član od: 25.12.2005

sporočila: 380

16. mar 2008 15:47

Zdi se mi da to pomeni, da IE (internet explorer - verjetno je to tam) ne ve, da je ta certifikat "trusted" to pomeni, da se mu da zaupati. Bi znalo biti to, ne morem pa garantirati. Sicer pa če se ti je to pojavilo šele danes je čisto možno, kot je Anomis rekla, da spet kaj šraufajo po sistemu. Če uporabljaš IE verzijo 7 ima kar precej ljudi probleme s klikom. Sprobaj Firefox. "ko se odjavljaš iz takih strani moraš vedno stisniti odjava in nikoli zgornji levi rdeči križec, ker tako pustiš sistem odprt in ti lahko kdo vdere not...tako na kratko" To ni res. Je vseeno, če zapreš brskalnik, ko ga naslednjič odpreš se bo spet pojavila vstopna stran Klika in zahteva po geslu. Ko se odjaviš iz Klika se pojavi opozorilo, da zaprite vsa okna brskalnika zaradi možnosti vdora. To je mišljeno vdora iz tega računalnika na katerem si, ne iz kakšnega drugega - pa še to, če si po kliku direktno šel na neko drugo stran, nisi se pa iz Klika odjavil. Če si pa takoj po uporabi Klika zaprl vsa okna brskalnika pa sploh ni panike. Aja, pa še to o varnosti: če nekdo nima tvojega certifikata in gesla (če je certifikat zaščiten z njim) ne more nihče vdreti v klik. Zato je pametno, da se certifikata ne namešča na več računalnikih in se ga zaščiti z geslom. Urša

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

16. mar 2008 16:35

Hja, jaz sem bila ravnokar na Kliku in je ključavnica lepo zaprta. Mogoče so pa že popravili zadevo - saj so danes ponoči napovedano nekaj popravljali...

Nasja

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

16. mar 2008 17:55

Hmm. meni pa normalno deluje (vsaj zaenkrat).

Lep dan in veliko se smejte

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

17. mar 2008 18:33

Meni se je to zgodilo v soboto ali nedeljo. Sem že odprla stran, potem me je pa panika, ko sem videla, da je ključavnica prečrtana. Vse skupaj sem zaprla, potem sem pa čez 5 minut spet preverila stvar in je bilo vse tako, kot mora biti. Čudno...

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti