Big brother se je začel

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

26. apr 2008 12:59

 Valery2 me je najbolje razumela, kaj sem želela povedati  Res je, ne gre se za BBja, pač pa za VSAKDANJE življenje. In kjub temu, da ne morem zamuditi ničesar kar se BBja tiče, se zavedam, da obstajajo tudi pomembnejše stvari

Lep dan in veliko se smejte

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

26. apr 2008 14:11

Nihče nima tako dolgega jezika, da bi ga bilo potrebno kaznovati z udarci. V nobenih okoliščinah. Sicer lahko rečemo, da je žrtev doprinesla s svojim ravnanjem k nasilju, vendar za noben udarec, v nobenih okoliščinah, NI OPRAVIČILA.

BB ne gledam, pa zdaj ni pomemben razlog. Gledala sem odlomke in seveda Trenja.

Zamah, ki ga je Dejan namenil Tjaši, ni bil namenjen: odrinjenju, božanju. Bila je gesta, ki je nesporno pomenila klofuto in ne vem, koliko je Tjašo zabolelo. Tako ravnanje Dejana je nasilno. Ni samo klofuta, ki povzroči pretres možganov udarec, o katerem je vredno razpravljati. O tem gibi lahko rečemo, da je udarec, ki mu sploh ne bi smel priti na misel.

Me pa moti pri tem Dejanu naslednje: izmotava se, da je ni udaril ( če smo pred TV tako videli inče je Tjaša tudi tako odreagirala, je bil to udarec in nič drugega. Jakosti se pač zdaj ne da izmeriti. Šteje samo dejanje in namen), da jo je imel namen odriniti. Odrine se ne na tak način. Druga zgodba je prepotentna izjava o jaguarju, ki se je ni držal. Ker je menda Jaguar last podjetja, je pravzaprav razpolagal s premoženjem, ki ni njegovo.

V mojih očeh je Dejan lažnivec in prevarant. Naj se ne izmika, da ni vedel, da ne sme zastavljati premoženja podjetja. Na eni strani se razkazuje s premoženjem, ki ga drugi nimajo, na drugi strani pa se ne zna soočiti z mejnimi situacijami, ki jih pomeni bivanje v BB in neprijetnimi sostanovalci. Oni si ni mogel dovoliti, da ga naženejo, on je sam užaljeno odšel. Kakšen karakter torej je ? Preprosto ne prenese prilagajanja in odgovornosti.

 

Najpomembnejša zgodba tega BB in Bara 1 in Bara 2 je konzumacija alkohola. Producent je tisti, ki jim je omogočil dostop do alkohola. Zanesljivo je producent računal na posledice. Razmere so bile še kako ugodne za konflikte, fizično nasilje in recimo temu nespodobno obnašanje. V teh razmerah je to zažigalna mešanica za publiko, ki je zanimajo samo odkloni. Že v štartu pa so izbrali osebnosti, pri katerih je bilo predvideti, da se bodo ujele na trnek alkohola.

Gre za resničnosti šov: razmere v naši družbi so točno take: v osnovi ljudje z različnimi osebnostnimi motnjami, različno preteklostjo, nezadovoljni z razmerami ( pomanjkanje dobrin, dolgčas), v neralenem hrepenenju po bogastvu ( denarna nagrada). V takih razmerah pride do družinskih dram, do reakcij v pijanem stanju, ki jih Simona84 omenja.

Kakšno sporočilo ima BB ? Tipi so frajerji, ki vlijejo celo literco, lahko se zmerjajo, tečnarijo, lahko se stepejo, pa niso za tako ravnanje kaznovani z ničimer. Naj ne kvasi producent, da je bilo popivanje prikazano kot negativno, ker ni bilo. Kakšno je sporočilo otrokom, sploh tistim, ki so sami pred TV ( koliko staršev pa ima dovolj časa, da pred TV sedijo s svojim otrokom) ob 20.00 uri.

Pametni, po svojih izjavah tudi prekomerno pije, je prof psiholog Jožef Horvat rekel, da so otroci tehnično spretni in da obvladajo. res lahko obvladajo davnlodanje z mule, nikakor pa ne zmorejo sami predelati sporčila BB glede nasilja in alkohola. Za to je potrebno precej zrelosti, ki je nekateri odrasli ne zmorejo do pozne starosti.

Seksolog Max Modic je dejal, da je to fikcija in da otroci to razumejo kot fikscija. BB ni igran film, to je realno življenje in mene ni mogoče prepričati, da je to fikcija.

Včeraj sem srečevala še zelo mlade, aknaste fante, ki so se pred polico s pijačo dogovarjali, koliko bo kdo dal za pijačo. Vrgla sem uč v voziček: čips, slani arašidi ( da se žeja bolj prime), bandidosi, pivo, pa kak liter cenenega vina. Ki ga bodo zlili po grlu v kakem skritem kotičku, ki jih je v našem mestu ob večerih vikenda res dovolj. Vsaj toliko kot začetniških pijančkov. Vzor imajo tudi v BB, da probamo, če nam tudi gre.

 

Kako se tako naliti priplazijo domov in starši katastrofe ne opazijo, mi tudi ni jasno. Sploh pa nimajo mladoletniki kaj delati ponoči po mestih. Nenazadnje so pred dobrim mesecem v mestu ubili nekega tipa, 20 letnik in 16 letnik, ter pomagač pri 17 letih. Ob pol štirih zjutraj. Bojda nihče ni bil trezen. Pa tudi žrtev ni bila tako nedolžna kot jo skušajo prikazati.

Vesela bi bila, če bi ob zgdoah iz življenja, kot je BB govorili več o nasilju in več o alkoholizmu in njegovih posledicah. Do nasilja in do alkohola moramo imeti ničelno toleranco. Tako pa še vedno prihajajo na svetovanje pretepene ženske, ki so prepričane, da so si udarce zaslužile. Niso, z ničemer niso.

In mogoče je od tu dalje naše ocenjevanje BB.

 

 

F r i n a

mesni  

član od: 1.2.2008

sporočila: 196

27. apr 2008 15:50

A VESTE NAJNOVEJŠO NOVICO GLEDE BB" mesni

mesni  

član od: 1.2.2008

sporočila: 196

27. apr 2008 15:52

Ah, ne morem zdržat da ne povem,Sebastjan je odšel.Huraaa! mesni

ITA RINA  

član od: 21.1.2008

sporočila: 105

27. apr 2008 16:00

Kakšne reve je letos izbral BB ,same dezerterje.Pravkar jo je popihal gospodar Sebastjan. ITA RINA

Kristina  

član od: 13.1.2007

sporočila: 425

27. apr 2008 18:41

No ja,še malo pa bodo lahko kar končali BB show.Upam da bo šla naslednja ven zafnana Sara. Kristina

gordana  

član od: 7.11.2004

sporočila: 539

27. apr 2008 18:49

Zakaj pa je zapustil BB? gordana

ITA RINA  

član od: 21.1.2008

sporočila: 105

27. apr 2008 19:41

Najbrž ker je bil nominiran in se boji poraza ,čeprav je trdil ,da zaradi punce ker ne more več brez nje. ITA RINA

ursa40  

član od: 28.4.2005

sporočila: 610

27. apr 2008 19:50

Ja pa še za nalogo so petje dobili -to ga je potolklo do konca. Zelo močan človek moram reči-LOL. Lepo pa radi s e imejmo ursa40 Ja pa Frina do potankosti se strinjam s tabo. Sporočilo je spremenil(a) ursa40 dne 27. apr 2008 19:51:19

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

27. apr 2008 20:13

Šel je zato, ker je bil edini pameten tam not, se je naveličl, da se BB dela norca iz njega. Ma, da se tudi kot človek ne moraš us...t ampak te medtem snema kamera je pa too much.

jade

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti