Zanima me, kako topite čokolado v mikrovalovki (razmerje z maščobo, čas, stopinje)
Hvala za odgovore!
Zanima me, kako topite čokolado v mikrovalovki (razmerje z maščobo, čas, stopinje)
Hvala za odgovore!
2. okt 2002 9:03
Tiuba, zadnjič sem bila na tečaju pri Goljatu v Škofji Loki. Čokolado v mikrovalovki je tajal takole: Skledico z nalomljeno čokolado postavimo v mikrovalovko za največ 30 sekund, pomešamo in ponovno postavimo v mikrovalovko za 30 sekund, Premešamo in dodamo maščobo (olje, rastlinska mast..) in spet postavimo v mikrovalovko. Pomembno pri čokoladi je to, da je ne segrevamo preveč. Tudi če jo tajamo na štedilniku, ne sme temperatura vode, v katero smo postavili piskrček s čokolado, nikoli presegati 50 stopinj. Čokolado je treba čimveč mešati. Mimika
2. okt 2002 11:10
Tiuba, dodala bi le še to, da mora biti mikrovalovna nastavljena na najmanjšo stopnjo, vse ostalo je povedala mimika. lp Lilijana Sporočilo je spremenil(a) lila dne 02. okt 2002 11:10:56
2. okt 2002 13:00
Razmerje za čokoladni obliv je : 20 dag čokolade, 10 dag rastlinske masti 1 žilca olja za lepši lesk. Čokolado topim v mikrolalovki po navodilu od mikrovalovke.Čas pa nastalvljam toliko časa,da je čokolada primirna za obliv. Zgoraj omenjena količina zadostuje za veliki pekač. martina
2. okt 2002 13:07
ALI NI TO MALO VELIKO (20 DKG ČOKOLADE) ZA EN PEKAČ? LP STANKA!Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pustne miške
Angleški kolač