Gymball

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

14. mar 2008 14:13

frina, nisem ti hotela pameti solit. zato sem pripela link, ker imajo zdravniki in fizioterapepti dobro mnenje ... vsak pa sam ve, kaj je komu dobro in česa ne sme. Če ti pa ni odveč, pa bi te prosila za kopije vaj. klavdija

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

14. mar 2008 14:51

Majaa, roke so ob telesu. Bolj ko ostali deli "počivajo", bolj delajo trebušne mišice. Jaz to mučenje izvajam v postelji in sicer ponavadi zjutraj, ker zvečer nekako.... ni ta pravi trenutek. Pomembno pri tej zadevi je, da nog ne dvigneš previsoko, skratka, da stegenske mišice pri tem niso zelo aktivne, da res noge v bistvu dviguješ s trebušnimi mišicami. Te opozarjam, da boš v 10 sekundah preštela vse organe, ki jih imaš v trebušni votlini, ker boš čutila tudi tiste, ki jih po logiki stvari ne bi smela... Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 14. mar 2008 14:53:40

MAJAA  

član od: 23.8.2006

sporočila: 208

16. mar 2008 11:43

vandelina, ti trebušnjaki so grozni, nisem pa sigurna, če noge res vzdigujem s trebuhom, mal si pomagam tudi tako, da dam roke pod rit z dlanmi obrnjenini navzdol. kako bi zvedela da nogr res vzdigujem s trebuhom, da niso kakšne druge mišice tiste, ki delajo to vajo? lp MAJAA

Pesnica  

član od: 11.1.2006

sporočila: 259

16. mar 2008 14:22

Tale vaja je v redu, če imaš trebušne mišice v tako dobri formi, da lahko ohranijo položaj hrbtenice( preveriš tako, da daš roko pod križ in kontroliraš, da se položaj ne spremeni). Noge so težke! Raje naredi to isto vajo tako, da dvigneš pokrčene noge in jih šele dvignjene iztegneš, pa še to le toliko, da se ne spremeni položaj hrbtenice. Če boš to vajo izvajala pravilno, je odlična, sicer pa je lahko zelo škodljiva za križ. Enaka navodila veljajo za vsakršno vadbo, bodisi na žogi ali na tleh ali kjerkoli. Če jo izvajaš pravilno, je težka in učinkovita. Če jo delaš narobe, je neučinkovita, lahko pa tudi škodljiva. Pesnica

LoNa  

član od: 1.12.2005

sporočila: 113

16. mar 2008 15:05

Tu imate vaje takšne in drugačne http://www.aktivna.si/gibanje/vaje/trening_z_zogo_f Jst delam trebušnjake na žogi tako, da s hrbtom ležim na žogi, noge imam na postelji ali stolu in ko se dvignem z glavo istočasno dvignem še medenico. In so zlo dobri glede težavnosti. Druga varianta pa je, da se namestim podobno kot pri zgornji vaji, le da hrbtenico "rolam" po žogi. Pomisli na to, da greš po vrsti po vsakem vretencu.....recmo....khm...pomisli na k se skrije Poleg ostalih variant trebušnjakov, ki jih naredim kar precej vsaj 3x tedensko, so mi teli zlo težki in pridem do 15 ponovitev in sm čist paf! LoNa

MAJAA  

član od: 23.8.2006

sporočila: 208

17. mar 2008 9:06

ali je zelo pomembno na kakšni žogi vadiš. jaz sem velika 171 cm, hči pa 166. bi bilo možno, da obe vadiva na isto veliki žogi, ker jih je baje več velikosti. jaz bi kupila premer 65. MAJAA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti