11. mar 2008 22:00
Sivo vijoličasta, z drobnimi kristalčki. Tapravega terana je pa škoda za barvanje, saj zelo podoben učinek dosežeš s katerimkoli temnordečim vinom.
nola
Sivo vijoličasta, z drobnimi kristalčki. Tapravega terana je pa škoda za barvanje, saj zelo podoben učinek dosežeš s katerimkoli temnordečim vinom.
nola
Jaz pa zadnja leta kupujem "svinčnike" iz gela. Otroka sta navdušena in vsi veselo packamo. Atina
11. mar 2008 22:03
takole je lani tekla beseda o tem:
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=9650
In še ena fotka, pobrana z neta:
rimljanka - zasebno mnenje
Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 11. mar 2008 22:05:04
11. mar 2008 22:09
nola, tudi to bo v redu.... Atina, kaj pa potem delaš s temi "svinčniki"... Jaz bi pa rada z voskom pokapljala jajček pred kuhanjem, da se potem na te dela jajčka ne bi prijela barva. Kakšen vosek bi morala kupiti? 1x sem že poskusila in uporabila navadno dišečo barvasto svečko in se mi je vosek med kuhanjem stopil.... katjushka
11. mar 2008 22:11
Kaj so to potem " pijana jajčka? ITA RINA
11. mar 2008 22:16
Jaz jih bom pa letos skuhala s petršiljem in koprivami z malo črne mete, druge pa bom skuhala v mleti rdeči papriki in malo vina, se razume, da domačo rdečko, ene pa bodo kuhane v žafranu, ki sem ga lani prinesla iz Turčije. Pa da ne bo preveč medlena barva, bom dodala malo mletega čilija. Kakšne bodo, pa pofotkam in pokažem.
Kyara
11. mar 2008 22:17
V Beli Krajini uporabljajo za vosek neke vrste pisalo. Včasih se ga da kupiti. vdolin
11. mar 2008 23:31
Nekaj jajc pobarvam v čebuli z listki, nekaj s kupljenimi barvami v prahu (recimo zelena, modra, da je bolj pestro) in potem gor nalepkico, nekajkrat sem že kupila biserne barve in se lepo prelivajo in pride taka lepa perl barva. Tiste ampule iz Hoferja pa so bolj medle. Tudi s teranom sem barvala, vendar je vse prišlo čez na beljak in ni bilo primerno za otroke, pa tudi okus jajca ni bil ravno...stvar okusa. Lupino kuhanega jajca sem tudi že s čopičem premazala z beljakom in potem povaljala v različnih suhih začimbah, v peteršilju, baziliki ali timijanu, so lepo zeleni, v papriki v prahu pa za rdečo barvo. Nad temi so bili vsi še posebno navdušeni, ker je nekaj nenavadnega, a naravnega. Začimbe se lepo gor prilepijo in tam ostanejo. Nekatere tudi ovijem v krep papir in zavežem kot bombonček. Lahko pa tudi barvaš s krep papirjem. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/
11. mar 2008 23:37
katjuška, VSAK vosek se bo med kuhanjem stopil. Namaka se v hladni vodi, mordamlačni, jajca, ki so z voskom prevlečena.
rimljanka - zasebno mnenje
12. mar 2008 2:24
S črnim vinom (mislim da sem uporabila merlot) so mi ratali taki:
Sporočilo je spremenil(a) aki dne 12. mar 2008 02:30:35Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Peresniki po bolonjsko
Debeli špageti s poletno zelenjavo