Vonj, ki odganja pse

ajetam  

član od: 28.6.2004

sporočila: 272

tema odprta - 11. mar 2008 10:57 | ogledi: 8.021 | odgovori: 11

Naš pes ima zelo grdo navado, da grize vsako novo rastlino, ki jo posadim v zemljo ali cvetlični lonec. Obstoječe niso problem, samo nove in tako smo do sedaj nove pač nekako "mehansko" zaščitili pred njenimi zobmi. Slišala pa sem, da naj bi nekatera zelišča psom smrdela in jih odganjala. Ali mogoče veste katera?

ajetam

kuharca37  

član od: 21.3.2006

sporočila: 563

11. mar 2008 11:36

ajetam,naš rotvailer je to delal lansko leto,najbolj so mu bili všeč tagetesi,vsak dan mi jih je poruval in jih odložil na robnik ob asfalt...da znoriš...in to samo na eni gredi,drugo je pustil pri miru...ravno sedaj sem ga našla v hodniku ,med tacami je imel igračo punc in jo hotel veselo gristi....ma ne vem kaj je tem psom...ali so ljubosumni ali jim je dolgčas....aja pa še to naš je star dobro leto in je lahko tudi vzrok mladost. kuharca37

ajetam  

11. mar 2008 12:22

Ja, mladost in neumnost sta vsekakor prisotni. Stara je 2 leti, izredno igriva in razposajena in loti se le novih rastlin, vendar ne na vrtu.

gajcek  

član od: 6.9.2006

sporočila: 33

11. mar 2008 13:00

A mogoče kdo ve, kaj oz. katera rastlina smrdi mačkom, da mi ne bi sračkali po celem vrtu. Prosim, ne predlagajte mi, naj si nabavim psa. gajcek

lisicka19  

član od: 25.1.2006

sporočila: 52

11. mar 2008 14:21

mislim, da perovskija, nisem pa prepričana lisicka19

Milži  

član od: 8.6.2007

sporočila: 1427

11. mar 2008 14:38

Ja, gajck moja hči je imela iste težave pa je kupila rože ,ki se jim reče SPELSE,pa je pomagalo. Moj pes je tudi grizel rože ,sedaj pa ,ko greva na sprehod prinesem iz gozda eno palco,da jo grize in nima časa mislit na rože. Milži

mojcapt  

član od: 9.5.2007

sporočila: 72

11. mar 2008 16:16

jaz sem tudi lansko leto kupila rože "spelse", pa niso nič pomagale, sam avto sem morala "luftati" dva dni ker je bil notr tako močan vonj. Seveda mačke in psi pa so še vedno pridno hodili kakat in lulat kamor jim je pasalo, celo po tistih rožah, ki sem jih nasadila na vse vogale. Torej te rože že sigurno ne pomagajo. A še ve katera za kakšne druge mojca

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

11. mar 2008 17:22

He, he, ta spelse prihaja od "spelji se", da boiste vedele. Nima nič povezave s pravim imenom rastline.

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

11. mar 2008 18:23

Ajetam naš je to 2 leta izkopal vse na novo posajene rožie in jih znosil pred vrata (kako pozoren moški :D) pa ga je minilo,smo prerasli. Drugače bi pa jaz poskusila s pekočo papriko ali poprom (poštupaj po rožici).Tako smo mi nehali gristi povodce... Zdaj moram samo še kobilo odnaučit odvozlavat vozle,ker da s emidve skrtačiva traja ravno toliko časa,da ona odvozla 3 vozle... Roncolino

ajetam  

12. mar 2008 8:31

Saj naša je na začetku nosila in grizla prav vse, kar je videla. Natikača še iz noge nisem prav dala, pa ga že ni bilo več, čeprav je imela na voljo svojo igračo, predmet za grizenje. Še danes se smejem in pravim, da sem ji hvaležna, da je moža naučila pospravljanja. Bom pa res poskusila s poprom in pekočo papriko (verjetno bi tudi premaz iz gorčice pomagal), razmišljala pa sem že tudi o kakšnih eteričnih oljih, ki imajo močen vonj, ki traja dalj časa. ajetam

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

12. mar 2008 9:18

ajetam en naš pes je ugotovil, da je mama predolgo pri sosedovih. ker je čevlje pustila pred pragom, jih je on prinesel domov..... klavdija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti