7. okt 2009 20:00
A ni po televiziji reklama za nek šampon proti ušem? Se ne spomnim zdaj kako se mu reče. Drugač bi pa kar verjela, da barva za lase uniči uši, mogoče tudi gnide - amonijak pa to :) Lizzie
7. okt 2009 20:00
A ni po televiziji reklama za nek šampon proti ušem? Se ne spomnim zdaj kako se mu reče. Drugač bi pa kar verjela, da barva za lase uniči uši, mogoče tudi gnide - amonijak pa to :) Lizzie
7. okt 2009 21:10
toppy, ne tako napadalno in na nož, no......................
Za likalnik pa dvomim, da je učinkovit, po moje doseže prenizko temperaturo - bi lase uničil prej kot jajčeca (gnide), bi rekla.
rimljanka - zasebno mnenje
7. okt 2009 21:35
Toppy, na tejle strani je en kup šanponov in podobnih pripomočkov, za odpravljanje naglavnih uši : http://www.e-natura.si/index.php?option=co Alcika
8. okt 2009 8:46
iz izkušenj vam povem najbolj učinkovit način ,da se jih znebite je šampon parassidose in vsakodnevno pregledovanje -se ta kombinacija zagotovo obnese ,ker smo preverili!!!!!!!!!!!! lp harmonika
8. okt 2009 9:18
Ja, pri nas jih tudi imamo. Spet! V šoli jih imajo, lansko leto smo se pol leta ubadali z njimi, potem je bilo med počitnicami mir. S tem sem videla, da mi jih uspe odpraviti z njegove glave in da se ne ponavljajo zaradi tega, ker bi se izlegle iz gnid na njegovi glavi, ampak ker jih ponovno nekje dobi. No, in po dveh tednih obiskovanja šole, jih je dobil spet. Sej ne rečem, da bi jih imel veliko, ponavadi je samo 1 ali 2. Pa že to je dovolj, da jih imaš čez en teden vsaj 8. Odrasla uš baje najrajši ponoči izlega gnide, ponavadi okrog 7-8 na noč. Ko sem nazadnje kupila Parasidoze, je bil noter en mali glavniček, ki je super za razčesavanje. Na ta način sem izčesala 2 uški, brez da bi uporabila preparat. Dobro se obnese tudi ročno odstranjevanje gnid, ki jih sproti mečem v posodo z vročo vodo, potem pa vse skupaj v wc. Zdi se mi, da je te nadloge veliko več kot jo je bilo včasih. Kaj pravite? Sy
8. okt 2009 9:46
Hčeri sta jih imeli lani. Pomagal je losion Parasidose in elektronski glavniček (ki pobije uši) ter ročno pobiranje gnid - pri dolgolaski prve dva dni tudi 3 ure. Pri nas so se v šoli letos septembra spet pojavile. Ravnateljica (je na svojo roko, čeprav po zakonu ne sme) naročila učiteljicam, da otroke pregledajo in odstranijo otroke, ki jih imajo. Sama to potezo podpiram, kajti le skupaj jih lahko preženemo. Tako pa smo nekateri starši kupovali šampone, glavničke, prali in zamrzovali posteljnino in ostala oblačila (drugi pa ne) a so se nam po 14 dnevih spet pojavile. http://tajda.moj-album.com/album/10410677/?os=
8. okt 2009 23:48
Darjuška, tudi sama bi podpirala takšno potezo ravnateljice, ker ta nadloga drugače noče in noče stran. Oziroma vedno znova se vrača. Pa tudi stroški za njihovo odstranjevanje niso zanemarljivi, Parasidosse stane okrog 16 eur, če se prav spomnim, električni glavniček pa okrog 40 eur. Mislim, da bi bilo treba nekaj temeljito spremeniti na ravni šolskega sistema, da se bomo enkrat končno tega znebili. SyKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Piškoti z ovsenimi kosmiči in kokosovim oljem
Polnozrnati metuljčki z zelenjavnim ragujem