Naglavne uši

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

tema odprta - 9. mar 2008 8:16 | ogledi: 23.438 | odgovori: 17

V šoli in vtrcu so se pojavile uši. Zelo me je strah da jih dobi hči, ker ima dolge in zelo goste lase.

Saj vem da se je brez veze prej obremenjevat, je pa le fajn če pride slučaj, da veš kaj in kako.

Nocoj se mi je celo noč sanjalo, kako so mi z glave padale debele uške-bljak...

Imate kakšne predloge kako se jih znebiš. Vem da obstaja v lekarnah šanpon v ta namen. Pa baje da ni popolnoma učinkovit, sploh pri gostih in dolgih laseh. Mi je pa rekla ena kolegica, da je tamali kar lase pobarvala sicer v njeno naravno barvo las in uši so odpravili.

Teka

teyca29  

član od: 25.3.2007

sporočila: 107

9. mar 2008 8:38

ne vem če je tvoja kolegica uspela odpraviti uši z barvanjem-same uši mogoče, gnid pa gotovo ne, ker se močno primejo las.Lahko poizkusiš lase izpirati s kisom za preventivo,če pa uši že ima pa se kar poslužuj šamponov iz lekarne, so učinkoviti le uporabljati jih je potrebno po navodilih. teyca29

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

9. mar 2008 8:41

Hvala obema. Anamarija, sem poskušala najprej z iskalcem, pa ni bilo nič. Teka

Vilina  

član od: 7.3.2003

sporočila: 600

9. mar 2008 9:24

Ne vem, če je kdo že omenil, nisem brala vsega, mi smo hčerki (4 leta) uši uspešno odpravili lani decembra s šamponom Parasidose-menda deluje drugače od ostalih, ker uši in gnide dejansko fizično uničuje. No, ne vem, ampak nam je ratalo. Postopek sem ponovila še enkrat čez en teden, tako kot piše v navodilih. Zraven kupiš še taki posebni glavniček, da lase razčešeš in vsa nesnaga (mrtve uši, gnide) se prime na ta glavnik. Po tistem sem hčerki dva tedna za preventivo lase malo lakirala (varianta je tudi parfum), potem sem nehala in dobila jih več ni. Sem pa res tudi preprala čisto vse-od posteljnine, oblek, avtosedež.......Jaz bi ti torej priporočala prej opisano preventivo (lak ali parfum), če pa uši dobi, pa ta šampon. Veliko sreče! lenka

chappy  

član od: 3.7.2007

sporočila: 556

9. mar 2008 10:15

Pri nas smo lansko leto imeli problem z ušmi.Z šamponom jih nismo odpravili bil je nekaj na N se ne spomnim imena.Nazadnje smo poskusili z olivnim oljem in potem ša s kisom,od takrat je mir.Olje sem nanesla na lasišče pustila nekaj časa,nato pa smo ji glavo oprali in so šle uške z njene glave.Kis pa naneseš na oprano lasišče in nič več ne spiraš.Vsakič,pa smo lase dobro prečesali z zelo gostim glavnikom.Lasje so po olju ali kisu gladki in se uši ne mirejo držat.Postopek smo ponovili pa je blo.Na naši šoli je bil problem,ker ena deklica doma ni povedala in tako so se uške vračale na šolo neprestano dokler niso klicali staršev. chappy

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

9. mar 2008 10:28

Mi smo se z ušmi ubadali pol leta. Hčera je imela pravo gojišče, frizerka nam je povedala, da so ena lasišča pač bolj prijazna do uši kot druga in mi smo imeli smolo z res neverejtno prijaznostjo do te nadloge. Hčera ima izjemno goste lase, hitro smo jo tudi ostrigli, ampak ni in ni pomagalo. Kupovali smo šampone, ni pomagalo. Kupili smo elektronski glavnik, tri tedne delali natanko po navodilih, ni pomagalo. Petrolej na galvi - ni pomagalo, nobena domača zdravila, kot znajo svetovati babice, znanci in prijatelji. Da ne razlagam,kaj vse smo počeli...na koncu mi je omenjena frizerka svetoval pitroid prah - to je insekticid - in to je uši dokončno odpravilo: otroka smo ostrigli čisto na kratko, potresli glavo s pitroidom, zavili v plenico in po dveh dneh so uši izginile in jih nikdar več ni bilo nazaj (naše uši so se pojavile pred nekaj več kot desetimi leti). mamamia

mesni  

član od: 1.2.2008

sporočila: 196

10. mar 2008 14:34

tudi jaz sem odpravila uši le z električnim glavnikom,ki se ga dobi v lekarni.drugo nam ni pomagalo.pa še hčerka se je sama česala. mesni

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

10. mar 2008 18:56

Tudi sama sem dobila uši in nikakor se jih nisem mogla dokončno znebiti, ker so se kljub šamponu ponavljale. Kolegice so mi svetovale Biokil. res sem ga preizkusila. Glavo polila z njim, posušila in imela na laseh 1 teden. 100% uspeh. Vprašala sem lekarno.Dobila sem odgovor, da na ljudeh ni preizkušen. Meni ni delal težav, kolegicam tudi ne, tako da odločitev prepuščam vam. Ko ti film poči začneš posegati po nemogočem. ham-njam

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

10. mar 2008 20:22

pri nas je pri hčeri pomagala le emulzija Eurax. Prej pa sem pustila skoraj celo premoženje za druge šampone. Z ušmi smo se v 14 dnevnih intervalih srečevali skoraj 3 mesece, kljub temu da je imela največ 2 veliki uši. Rešile so nas poletne počitnice. Hčera ima dolge lase in smo jo ročno razčesavali tudi po 3 ure dnevno. Menda laki ne pomagajo več - so se uši civilizirale :(((

toppy  

član od: 10.12.2007

sporočila: 282

7. okt 2009 19:43

Mi jih tudi imamo!!!Mogoče katera ve ali t.i. likalnik za lase uniči gnide na laseh???? Me je skor kap,ko sem videla uš-veliko,in sedaj gremo v vojno proti njim.Me ali one!!!! toppy

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti