Kruhomat - pomoč

mark5  

član od: 4.4.2008

sporočila: 443

8. feb 2009 16:30

Ne vem kaj delam narobe kruh v aparatu pečem že eno leto ampak vedno imam spodnji del preveč zapečen.Na aparatu imam tipke samo jo ne morem premaknit s tiste ki je bila že tovarniško nastavljena,ima mogoče kdo kakšne izkušnje o tem aparat sem dobila preko nagradne igre pri našem sosedu pa mislim da je mogoče fora v tem da ima aparat to napako,vesela bom vsakega novega nasveta. mark5

piškotek  

član od: 14.11.2001

sporočila: 519

9. feb 2009 13:50

Mene pa ena stvar zanima glede Clatronicovega aparata (vidim, da je v mnogih hišah) - namreč v navodilih piše, da se razno semenje na koncu doda, ker bi ga metlica sicer podrobila preveč... Nimam še prav veliko izkušenj, ker sem srečna imetnica šele dva tedna in še testiram programe... zato me zanima, kdaj torej to lahko dodam, če hočem, da bo vmešano v testo (semena, kakšna spražena čebula, olive...) in kdaj, če hočem, da bo le po vrhu kruha se sprijelo na skorjo. Bojda naj bi mašina nek signal zvočni oddala preden testo začne zadnjič vzhajat... ampak moja je tiho ko miš... kot da se me boji... Irena

Basti  

član od: 11.11.2007

sporočila: 558

9. feb 2009 15:33

mark5 je napisal/a:
Ne vem kaj delam narobe kruh v aparatu pečem že eno leto ampak vedno imam spodnji del preveč zapečen.Na aparatu imam tipke samo jo ne morem premaknit s tiste ki je bila že tovarniško nastavljena,ima mogoče kdo kakšne izkušnje o tem aparat sem dobila preko nagradne igre pri našem sosedu pa mislim da je mogoče fora v tem da ima aparat to napako,vesela bom vsakega novega nasveta. mark5
Jaz imam istega in vse tipke delajo. Res je kruh spodaj bolj zapečen, kot zgoraj, nastavljeno imam včasih na srednje in včasih na manj zapečeno. Poskusi tisto tipko, ki je za manjši ali večji hlebec. Pa tam zmanjšaj. Ali pa prej ugasni aparat. lp Saša

Basti  

član od: 11.11.2007

sporočila: 558

9. feb 2009 15:36

piškotek je napisal/a:
Mene pa ena stvar zanima glede Clatronicovega aparata (vidim, da je v mnogih hišah) - namreč v navodilih piše, da se razno semenje na koncu doda, ker bi ga metlica sicer podrobila preveč... Nimam še prav veliko izkušenj, ker sem srečna imetnica šele dva tedna in še testiram programe... zato me zanima, kdaj torej to lahko dodam, če hočem, da bo vmešano v testo (semena, kakšna spražena čebula, olive...) in kdaj, če hočem, da bo le po vrhu kruha se sprijelo na skorjo. Bojda naj bi mašina nek signal zvočni oddala preden testo začne zadnjič vzhajat... ampak moja je tiho ko miš... kot da se me boji... Irena
Pri nas vedno damo semena na začetku in ni nič narobe. Po vrhu jih pa še nisem dajala, zato ti ne znam svetovat. Glej zraven na uro, kdaj neha mesit in poskusi takrat dodat semena. lp Saša

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

9. feb 2009 18:18

Signal za dodajanje semena je par minut pred koncem mešanja, če misliš seme za v testo. Sicer ne vem, kako bi mešalna metlica seme zdrobila, ker se počasi vrti in je topa. Tuda sama, če dam v testo seme, ga dam na začetku.

Lijana

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

9. feb 2009 21:00

jaz ta aparat včasih uporabljam le za gnetenje in pripravo kvašenega testa, pečem pa vedno v pečici. Če dodajam semena, jih dodam na začetku. kar se tiče pa pražene čebule, jo pa res čito zdrobi in v krzhu se čuti okus, pa malo temnejše barrve je, jo pa skoraj ni videti. To je že moj tretji kruhomat, prej sem imela že 2 kenwooda in po pravici povedano komaj čakam, da tega "hudič vzame," ker je za eno figo. Moj Kenny je res pregnetel testo kot se spodobi, ta reč pa samo nekaj meša in packa po posodi, toje pa tud vse. No ja, saj se že po ceni vidi. lpVesna

mark5  

član od: 4.4.2008

sporočila: 443

10. feb 2009 11:24

Hvala Basti bom probala še to samo meni nobena tipka ne dela tudi tista ne za manjši hlebec bom pač prej izklopila mogoče mi uspe hvala za nasvet. mark5

Klea  

član od: 16.6.2006

sporočila: 495

10. feb 2009 11:57

piškotek, če želiš semena na kruhu, jih moraš potrosit pred zadnjim vzhajanjem - se pravi po tem, ko ga kruhomat še zadnjič po drugem vzhajanju premeša. Če pogledaš v časovno razpredelnico posameznih programov (v priloženih navodilih), vidiš kdaj časovno se bo to zgodilo. Glede dodajanja semen, pa bo kruhomat sam zapiskal kdaj jih je treba dodat (to je par minut pred nehanjem gnetenja in začekom vzhajanja). Klea

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

10. feb 2009 13:04

Vse tipke delajo dokler ne pritisneš start, ko pa to pritisneš pa ne moreš več spreminjati programa reza

piškotek  

član od: 14.11.2001

sporočila: 519

10. feb 2009 13:39

Saj pravim, Klea, moj nič ne piska... Kaj pa misliš s časovno razpredelnico - v mojih navodilih je ni - mislim take, da bi pisalo najprej mesi x minut, prvič vzhaja y minut... Bo treba se verjetno res z uro zraven postavit pa štopat, dokler ga ne pogruntam... Saj drugače je to, kar sem do danes po osnovnih receptih spekla, kar dobro. Pravzaprav boljše,kot sem pričakovala, da bo, glede na to, da sem šla zavestno v cenejši nakup, unovčila darilni bon, nalepke za popust... Sem si rekla, mi vsaj ne bo žal, če bo čez dva meseca aparat pozabljen obtičal na pultu... No... glede tega še poročam v tisti temi o zgrešenih nakupih, ko mineta mesec ali dva Irena

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti