Kruhomat - pomoč

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

tema odprta - 8. mar 2008 14:03 | ogledi: 4.170 | odgovori: 31

Evo koončno sem kupila kruhomat (ga kupujem že 5 let ). In zdaj imam to čudo na pultu, vse sestavine po receptu zraven in zdaj sedim za mizo in berem navodila, gledam kruhomat, on gleda mene (ok tukaj mogoče malo pretiravam), pa zdaj ne vem a jaz ne znam brati al ne vidim več dobro ali sem bolj pri tasmotanih, ampak ne morem pogruntat kako zdaj te sestavine daješ v avtomat. A ni važno, pa vse samo not zmečeš naenkrat, ali je treba po kakšnem vrstnem redu?

jade

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

8. mar 2008 14:14

Važno je, da tekoče zadeve zliješ spodaj in daš na vrhu moko Če slabo vidiš pazi da ne bo mivka) in zalaufaš. V tekočino lahko daš tudi sol in kvas, pa olje, če ga dodajaš, na moko pa semena pa suhe paradižnike.... Zdaj pa že pritisni na start. lp na sosednji hrib, Vesna

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

8. mar 2008 14:29

Tako se dela kot je napisala Reca. Če se pa slučajno kaj zmotiš, pa tudi ni panike, če takoj zalaufaš.Če boš delala na zamik, je pa zelo važno.

Aki

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

8. mar 2008 14:34

Ja, pa tudi vsak kruhomat moraš "pogruntat", ker ima vsak neke svoje forice, tako da ne obupat, če prvič kruh ne bo oh in sploh. Parkrat boš spekla, pa boš že prava mojstrica, tako kot smo te vajeni :) katka http://katka-lopatka.moj-album.com/

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

8. mar 2008 14:39

Delam podobno kot Reca, le kvas nadrobim vedno med moko, za vsak slučaj, potem ni problema niti takrat, če pečem z zamikom.

Pri meni je sicer pisalo: v eno jamico sol, v drugo sladkor, v tretjo maslo, v četrto kvas.  Ko me je pamet srečala, sem nehala komplicirat, od maščobe dodam malce olja v vodo, da kruh lepše ven pade, sladkorja pri navadnem kruhu nikoli več ne dajem,  ostale sestavine pa točno enake, kot če bi delala na roke.

Seveda tekočin ni treba nič predgrevati - vse je lahko hladno.

Cila

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

8. mar 2008 15:15

Pa ne ga delat po receptih iz priložene knjižice, ampak v bazi jih je kar precej in večina je res dobrih. O tem smo sicer ogromno pisali, samo mogoče nisi spremljala, če ga prej nisi imela.

Poglavitna je količina vode napram moke. <razmerje je 1 : 1,5 v korist moke. To skoraj 100% drži, ko gnete malo pokukaj v aparat in korigiraš če se ti zdi potrebno. Srečno peko ti želim

Aki

jade  

8. mar 2008 15:19

Evo vse sem dala not zdaj pa čakam, da bo kaj začel migat pa nič. Po moje še malo počiva al pa mu je nerodno, če ga gledam. ¸

Reca hvala za opozorilo res se namesto moke privlekla iz kleti žakelj mivke. Še dobro, da si me opozorila, da grem še enkrat brat kaj piše na žaklju.

jade

Reca  

8. mar 2008 15:27

Veš kaj jade, jaz se nisem ustrašila za tvojo mivko ampak za mojo, moramo še klet ometat pa bi se znalo zgodit, da bi jo ravno tolko zmanjkalo. Pa še za Cilo imam bolj konkretno vprašanje. Zdaj, ko se že bolje poznamo si upam, sicer nebi tvegala špetirja. Omenjaš, da si srečala pamet, pa me zanima kje, ker je tukaj par ljudi v soseski ki bi morali doživet bližnje srečanje z njo, pa nič. Kljub vsemu, dobro peko želim in povem, da je ta kruhomat zelo nevaren za nabiranje kilogramov, ker je vse kar pride iz njega pregrešno dobro. lp Vesna

jade  

8. mar 2008 19:03

Evo kruh je pečen, okus je odličen, izgled bolj tako - tako, ker ima lepotno napako: vdolbino na sredini (ker sta otroka naskrivaj hodila not gledat, če kruh kaj raste). Hvala vsem za nasvete.

jade

Reca  

8. mar 2008 19:38

Jade, daj na hitri program, pa ne bo luknje. lp Vesna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti