8. mar 2008 6:20
Matilda ti je lepo napisala. Tudi sama bi to torto naredila tako. Čokolado lahko namažeš tudi na peki papir in počakaš, da se strdi. Potem jo nalomiš na kose, manjše pa dobiš tako, da te večje kose daš v PVC vrečko, recimo tako za zamrzovanje in malo pazljivo potolčeš s kuhinjskim kladivom, da se zdrobijo. Pri tem malo paziš, kakšno velikost hočeš, da ne bo drobir...
Na rob torte ostružke tudi kar "meči" s pomočjo tortne palete - mojster Goljat je kar metal to na torto in smo se tako smejale. Ostružke daš na paleto (če je nimaš, jo lahko izrežeš iz kartona) in vržeš na rob torte, dokler ni pokrito, na lep način pa jih lahko polagaš s tortno paleto tako, da jo s spodnjim robom poševno prisloniš na spodnji rob torte, nanjo daš ostružke in potem pritisneš na površino roba. Ampak tole z mojstrom je bil res hec, ker je tako enostavno. Upam, da sem razumljivo napisala.
Aja, jaz sem dobila čokoladne ostružke v Hoferju, mislim pa, da jih sedaj nimajo in je bila praznična prodaja - sem si naredila zalogo. Ne vem, če jih še kje prodajajo narejene...
Tudi za zgornjo površino torte se strinjam z Matildo, namesto kandiranih češenj, ki se jih verjetno ne dobi povsod, (recimo, če si iz manjšega kraja), lahko daš vložene višnje ali pa sveže jagode. Sicer pa so kandirane češnje zelo dobre in jih kar daj, če jih lahko dobiš.
Veliko veselja in uspeha pri okraševanju ter pozdravček matildi,
katka
http://katka-lopatka.moj-album.com/
Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 08. mar 2008 06:21:42