Jogi

bsvoljsak  

član od: 30.1.2008

sporočila: 45

5. mar 2008 19:04

Midva pa imava posteljnino Figure iz Mengša.Je sicer malo dražja, komplet jogi 180x200 z odejo in 2 blazinama gratis je bilo še v tolarjih, 540.000. Vzmetnica ima piramide, oblečene v merino prevleko. Je sicer malo trši, vendar super. Se splača! bsvoljsak

nasha  

član od: 30.12.2006

sporočila: 477

5. mar 2008 20:54

Pri nas imamo običajen jogi dormeo že osmo leto oba sva zelo zadovoljna, meni kot hrbteničnemu bolniku zelo odgovarja. Lp Nasha

dzeljan  

član od: 4.1.2004

sporočila: 79

5. mar 2008 21:17

A pa se da jogije Dormeo kje sprobat? Ker vidim, da jih je veliko pohvalilo...

vanilija76  

član od: 29.9.2007

sporočila: 415

20. mar 2008 8:17

Tudi mi smo pristaši Dormeota.Nam je enkraten. Lep sončen dan,ki naj bo vsak dan nasmejan! Vanilija76

blažkaa  

član od: 8.5.2007

sporočila: 775

20. mar 2008 8:28

Mi smo pa naročili ta tako opevani Dormeo (in sicer Memory San) in medtem, ko smo čakali, da nam ga dostavijo smo iskali še preostalo pohištvo. Pa naletimo na trgovca, ki nam je Dormeo dobesedno "zagravžal", da sva ga še isti dan odpovedala. Rekel je, da je od 186 prodanih ležišč bilo vrnjenih 124, da je en kupec celo dobil kožnega raka zaradi tega ležišča, da se ogromno pršic zadržuje v tisti peni čeprav oni na veliko oglašujejo, da je dober za alergike, skratka da je vse skupaj lari fari,... Pa še to, njegov sosed dela na inštitutu Jožef Štefan in je ta trgovec njemu dal vzorec Dormea na analizo in da mu pove točno kaj je ta Hidrolateks, da bodo znali še bolje svetovati strankam. In rezultat? Na inštitutu Jožef Štefan so rekli, da še nikoli niso slišali za to besedo (hidrolateks), da je vse skupaj le propagandna poteza, da se kao bolj nobel sliši in da je to navaden lateks, hidro so pa kar tako dodali. No, ne vem, midva sva se nekako "prestrašila" in vse skupaj odpovedala. blažkaa

girica  

član od: 25.5.2009

sporočila: 614

11. jan 2010 9:23

Pozdravljeni. Prosim vas za vaša mnenja/nasvete oz vsaj v katero smer naj grem. Po petih letih uporabe Dormeo jogija sva se z možem odločila, da ga zamenjava. Saj vem, da je nakup novega jogija nemogoče svetovali, ker vsakemu pač paše svoje. Vendar mi lahko vsaj malo pomagate. Preizkusila sem tudi z menjavo vzglavnikov, pa se prepričevala, da se moram navaditi ipd. Vendar se zbujam z bolečinami v hrbtu in je res že skrajni čas, da zamenjam ta "nesrečni" jogi. Če izključimo vodno posteljo, kaj lahko priporočate? Razmišljala sva, da bi šla v nakup kar navadnega jogija od Mebla, recimo varianta Hospital. Hvala za vse dobronamerna mnenja in nasvete. Vsem lep dan girica

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15435

11. jan 2010 14:02

Mi smo se pred 3 leti selili in smo kupili 4 jogije iz conske pene v Rutarju. Ni bilo poceni, vendar moram reči, da na teh jogijih vsi super spimo. (dobijo se 5-7 conske pene). Kupila pa sva jih tako, da sva se dobesedno ulegla na razstavljena ležišča. Za lateks nočem več slišat, sem predolgo slabo spala na takšni vzmetnici. Tu pa sem spremembo čutila takoj, sploh, ko smo se selili in bili vsi utrujeni. Da ne govorim v času nosečnosti. Mož je bil 2x operiran na hrbtenici in se res spočije. Najbolj mi je všeč pri tem jogiju, da je pena čisto lahka za dvignit. Čez peno je prevleka, ki se cela razpre in vsako poletje jo operem in posušim zunaj.To je super praktično, tudi zato, da posesaš ob robivih, pod posteljo in jogi lepo odložiš kamorkoli, ker je čisto lahek. Pena se ne pogreza in na njej se spi božansko. Imava sicer dva, vendar se ne čuti praznine med jogiji, tako kot pri običajnih vzmetnicah. Je pa zraven treba tudi kupit dobro ležišče z letvicami (jaz imam nastavljivega glede na težo telesa). Ker imam težave z vratno hrbtenico (poškodba v nesreči) sem kupila vzglavnik od Odeje, ki ima na eni strani fiksen valj. Je pa tudi antialergijski. Moram reči, da mi zelo pomaga. Želim vam dober nakup in pojdite se prepričat na samo prodajno mesto kakšna je ta vzmetnica in kako prijetno je na njej ležati.

Riddle  

član od: 15.1.2009

sporočila: 418

11. jan 2010 14:18

Tako, kot so že rekle nekatere...v trgovino, pa sprobat (v različnih položajih). Le en nasvet, mogoče - ortopedska ležišča so primerna za hrbteničarje (okvare hrbtenice), ki ležijo na hrbtu, za ostale svetujejo anatomska ležišča. Ponudnik obojih je Dormeo. Tu sva z možem tudi midva kupila "jogi" in sva doživela popolno razočaranje. Jogi naj bi namreč bil neuničljiv (po navedbah predstavnika in svetovalca podjetja Dormeo), midva pa sva ga "povaljala" v slabe pol leta. In ko sva to omenila predstavniku Dormea, najprej sploh ni verjel - spraševal naju je, koliko tehtava itd..., na koncu pa rekel, da sva očitno preveč aktivna, in naj jogi prineseva nazaj, da nama ga zamenjajo (garancija). Vprašala sva ga le to, če nama ga bodo menjali vsake pol leta... In šla veselo v nabavo novega neke x firme (ne me vprašat, katere) in nama služi že skoraj eno leto...pa bo spet kmalu treba menjat :S Lp od R.

girica  

član od: 25.5.2009

sporočila: 614

11. jan 2010 14:29

Trixi, tudi sama sem že nekaj gledala jogije s 5-conskim žepkastim jedrom. Da se baje to zelo lepo prilagaja telesu ne glede na položaj spanja. Sama namreč spim tako na boku, kot trebuhu in pri tokratnem nakupu ne bi rada spet ustrelila mimo. Kot sva z Dormeom, s katerim res po tolikem času nisva zadovoljna.
Riddle je napisal/a:
Le en nasvet, mogoče - ortopedska ležišča so primerna za hrbteničarje (okvare hrbtenice), ki ležijo na hrbtu, za ostale svetujejo anatomska ležišča.
Riddle, glede na moje položaje spanja in okvaro kolka ter išijas bi bilo bolje izbrati ortopedsko ležišče? Dormeo je bolj trd in mi očitno pretrda spalna podlaga ne odgovarja. Želela sem povprašati za vaše mnenje na kaj moram biti pozorna, kaj vse danes obstaja in izkušnje iz prve roke, poleg tega kar sem že brskala po internetu. "Oborožena" z vsem informacijami se bova odpravila v salone na preizkušanje jogijev. Hvala girica Sporočilo je spremenil(a) girica dne 11. 2010 14:30

Riddle  

član od: 15.1.2009

sporočila: 418

11. jan 2010 14:37

girica, spala sem že tudi na ortopedskem ležišču, pa mi je pod ritjo ratala luknja...ortopedsko ležišče naj bi se namreč prilagodilo obliki telesa, so pa takšna ležišča precej trda. Če imaš okvaro kolka je najbolje, da vprašaš kakega ortopeda, ker ti bo le ta znal odgovoriti brez misli na visok zaslužek. Ker če boš o tem vprašala prodajalca ležišč (pa katerega koli), ti bo rinil najdražje možno ležišče, pri katerem se ti zna prav tako zgoditi, da se zjutraj zbudiš z občutkom, kot da te je povozil valjar. Pišem pač iz lastnih izkušenj, da me ne bi kdo ožigosal za prodajalko jogijev hehe ;) Lp od R.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti