Cviček
19. dec 2011 18:35
Bravo Galyka, lepo si povedala in podučila naše cvičkopivce!!!
Tudi jaz sem pridelovalec cvička, v Trški gori imam vinograd, vsako leto nagrajen z kakšno medaljo.
Če se komu stoži po dobrem cvičku naj mi to kar brez zadrege pove
Lp Jože
jozeb
20. dec 2011 15:36
Pred več leti sva bila z možem v Dolenjskih toplicah. Takrat sem prvič pokusila cviček, ki me je očaral. Lani sem bila v vinski kleti Krško in od vseh vin, ki so jih tam ponujali, sem kupila samo cviček. Prelila sem ga v dvodecilitrske stekleničke, saj so mi rekli, da se vino ne sme predolgo imeti odprto, pri meni pa traja kar dolgo, da spraznem steklenico. Tako sem uživala ves mesec. Še ga bom kdaj kupila, pa čeprav pravijo, da je prekisel, zame je eno redkih vin, ki ga pokusim.
Bravo, Dolenjci!
daga
20. dec 2011 21:02
Cviček je res dober, sadni okus, prijetna kislina, nizek alkohol, zato ne utruja ampak poživlja!
Blagodejno deluje na ptrebavo ter varuje srce in ožilje.
jozeb
31. avg 2012 18:43
Kupim dober domač cviček in traminec.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
31. avg 2012 21:26
Vse konkretne ponudbe prek ZS, prosim.
14. jun 2013 22:10
Evo tale ima tud dobr cviček Vinska klet Mastnak naj vas ne zmede ker ima klet v Sevnici na štajerki, ne krajnski strani, vinograde ma pa na dolenjskem tak da boste dobil pravi cvejčk
janinhoKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto
Lečin curry s kruhovimi cmoki