Film

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

2. dec 2012 8:35

Billy Elliot je genialen film, duhovit, do zadnje sekunde nabit z emocijami, socialnimi in političnimi temami, pri tem mu pa skrivnostno uspe, da se izogne patetiki in podcenjevanju gledalca. Glavna junakinja filma (na platnu se sicer niti enkrat ne pojavi) pa danes preživlja pozno starost v pozabi in demenci, nikoli ne bomo izvedeli, ali je to zanjo kazen ali odrešitev. Govorim seveda o Margaret Thatcher. lp, proxima

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

2. dec 2012 14:52

Zadnje čase visiva v kinu:

Daniel Day-Lewis je spet previdno izbral vlogo, ki jo je tudi odlično odigral in bo po moje nomoniran za oskarja v Lincoln-u. Film je zelo "počasen", ima veliko politične retorike in obsega zadnje 4 mesece njegovega življenja. 

Pred tem sva videla: Argo (Saj ni res, pa je - sem ni všteta samo zgodba, kako so jih spravili domov, ampak pripovedovalčev komentar na samem začetku filma. Pa ne, da slednjega ne bi vedeli)

Zamudila sem Taken2, je bil Šerbedžija  glavni antagonist.

Vanja

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

5. jan 2013 19:26

V sredo sem si na RTVSLO2 ogledala norveško črno komedijo Nežni moški z briljantnim Stellanom Skarsgärdom v glavni vlogi - saj ne, da bi njegovega sina Alexandra (vampirja Erica iz True Blood) sama ravno brcnila iz postelje, če bi se mi že tam znašel, ampak zaenkrat ga oče gladko nese po šarmu. Zelo priporočam vsem, ki sta jim všeč Tarantino ali Kaurismäki. Danes zvečer bo pa - ravno tako na RTVSLO2 - precej mračen, ampak tudi zelo dober Winter's Bone (Na sledi očetu). lp, proxima

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

5. jan 2013 20:27

Pijevo življenje. Ponavadi me filmi nikoli ne prevzamejo tako kot knjiga, ampak tokrat je bilo povsem drugače. Resnično čudovit film - lep po vsebini, pa tudi v estetskem smislu; se mi zdi, da bi prav vsako sceno kot sliko obesila na zid. Da sploh ne omenjam vseh Pijev, ki se pojavijo - eden boljši od drugega. 

Sonja

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

5. jan 2013 20:46

proxima je napisal/a:

Danes zvečer bo pa - ravno tako na RTVSLO2 - precej mračen, ampak tudi zelo dober Winter's Bone (Na sledi očetu).

lp, proxima

Mini popravek. Film je na TVSLO1, ob 21.35.

saša

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

6. jan 2013 4:25

Včeraj videla francoski film Largo Winch in je trajalo ene 15 minut, da sem se navadila angleških podnapisov za vse, kar se je govorilo: Srbohrvaščina, angleščina, nekaj portugalskega in ruskega. Nisem vedela, ali naj čitam ali samo poslušam.  Med drugimi je v eni večjih vlog Miki Manojlovič, kar precej dogajanja je na "hrvaški obali"  ,  še tale otok so našli tam. 

Aja, film je bil kar gledljiv za petkov večer. 

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 06. 2013 05:37

bršljanka  

član od: 13.11.2011

sporočila: 82

6. jan 2013 13:28

V četrtek sem na POP TV "naletela" na film:

Deček v črtasti pižami (Boy in the Striped Pajamas); režija: Mark Herman

Vrhunski od začetka do tragičnega konca; tako zgodba kot tudi kvalitetna igralska zasedba.

Zelo me je pritegnil in tekle so solze.

Prav prijetno sem bila presenečena, da je film predvajal POP TV.

bršljanka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

6. jan 2013 14:59

Jaz ga drugič nisem zmogla gledat, je bilo prvič prekruto. Tako kot La vita e bella težko gledam več krat, čeprav je vsaj  na pogled bolj optimističen film.

mamamia

SUZANAZ  

član od: 11.6.2003

sporočila: 878

6. jan 2013 21:31

proxima je napisal/a:
Billy Elliot je genialen film, duhovit, do zadnje sekunde nabit z emocijami, socialnimi in političnimi temami, pri tem mu pa skrivnostno uspe, da se izogne patetiki in podcenjevanju gledalca.

Glavna junakinja filma (na platnu se sicer niti enkrat ne pojavi) pa danes preživlja pozno starost v pozabi in demenci, nikoli ne bomo izvedeli, ali je to zanjo kazen ali odrešitev. Govorim seveda o Margaret Thatcher.

lp, proxima

Jaz sem bila pa nad železno lady prav razočarana. Maska se mi je zdela tako slaba, saj sploh ust ni mogla odpirat. Morda tudi nisem bila razpoložena, ampak se mi je zdel film čista katastrofa.

Suzi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti