16. apr 2012 17:17
Trije preboji: prvič, modernizirana verzija Sherlocka Holmesa, postavljena v tretje tisočletje, s hitro montažo, ostrimi dialogi, fantastično dobro glasbo in čudovito kamero; pri prvem delu me je malce motilo, da je glavni igralec Benedict Cumberbatch videti, kot bi se ob večerih še dojil, pri naslednjih tega nisem niti opazila več, ampak sem postala popolnoma zasvojena in komaj čakam tretjo sezono. Drugič: Tinker, Taylor, Soldier, Spy (režiser Tomas Alfredson, v tej temi sem se pred kratkim navduševala nad njegovo Vampirsko ljubeznijo), ki je sicer po tempu in vzdušju popolnoma drugačen od Sherlocka, ampak nič manj adiktiven. Če bodo kdaj posneli četrto nadaljevanje Botra, hočem Alfredsona za režiserja. Tretjič: RTVSLO nam ob nedeljah zvečer servira Prvo damsko detektivsko agencijo in nadaljevanja; po ogledu prve epizode (in kratki anketi med bralci knjige v širšem družinskem krogu) z olajšanjem ugotavljam, da se je TV serija odlično posrečila tudi za tiste, ki smo bili navdušeni nad knjigami in smo nekoliko s strahom pričakovali prehod na televizijski medij. lp, proxima