Film

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

16. apr 2012 17:17

Trije preboji: prvič, modernizirana verzija Sherlocka Holmesa, postavljena v tretje tisočletje, s hitro montažo, ostrimi dialogi, fantastično dobro glasbo in čudovito kamero; pri prvem delu me je malce motilo, da je glavni igralec Benedict Cumberbatch videti, kot bi se ob večerih še dojil, pri naslednjih tega nisem niti opazila več, ampak sem postala popolnoma zasvojena in komaj čakam tretjo sezono. Drugič: Tinker, Taylor, Soldier, Spy (režiser Tomas Alfredson, v tej temi sem se pred kratkim navduševala nad njegovo Vampirsko ljubeznijo), ki je sicer po tempu in vzdušju popolnoma drugačen od Sherlocka, ampak nič manj adiktiven. Če bodo kdaj posneli četrto nadaljevanje Botra, hočem Alfredsona za režiserja. Tretjič: RTVSLO nam ob nedeljah zvečer servira Prvo damsko detektivsko agencijo in nadaljevanja; po ogledu prve epizode (in kratki anketi med bralci knjige v širšem družinskem krogu) z olajšanjem ugotavljam, da se je TV serija odlično posrečila tudi za tiste, ki smo bili navdušeni nad knjigami in smo nekoliko s strahom pričakovali prehod na televizijski medij. lp, proxima

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

16. apr 2012 18:50

proxima je napisal/a:
Trije preboji: prvič, modernizirana verzija Sherlocka Holmesa, postavljena v tretje tisočletje, s hitro montažo, ostrimi dialogi, fantastično dobro glasbo in čudovito kamero; pri prvem delu me je malce motilo, da je glavni igralec Benedict Cumberbatch videti, kot bi se ob večerih še dojil, pri naslednjih tega nisem niti opazila več, ampak sem postala popolnoma zasvojena in komaj čakam tretjo sezono.

Tretjič: RTVSLO nam ob nedeljah zvečer servira Prvo damsko detektivsko agencijo in nadaljevanja; po ogledu prve epizode (in kratki anketi med bralci knjige v širšem družinskem krogu) z olajšanjem ugotavljam, da se je TV serija odlično posrečila tudi za tiste, ki smo bili navdušeni nad knjigami in smo nekoliko s strahom pričakovali prehod na televizijski medij.

lp, proxima

Za tale prvič, sem jezna nate ko strela: nimam foxcrime med tednom, tam, kjer pa je, pa ni snemalnika; ampak si se odkupila s "tretjič" - pojma nisem imela! Hvala, hvala!!!!

lp

cervus

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

22. apr 2012 14:10

Samo spomnim, da je tale "tretjič" danes, ob 20 uri na SLO 1.

lp

mzm

***amy***  

član od: 24.1.2008

sporočila: 289

23. apr 2012 19:04

proxima je napisal/a:
Trije preboji: prvič, modernizirana verzija Sherlocka Holmesa, postavljena v tretje tisočletje, s hitro montažo, ostrimi dialogi, fantastično dobro glasbo in čudovito kamero; pri prvem delu me je malce motilo, da je glavni igralec Benedict Cumberbatch videti, kot bi se ob večerih še dojil, pri naslednjih tega nisem niti opazila več, ampak sem postala popolnoma zasvojena in komaj čakam tretjo sezono.

Drugič: Tinker, Taylor, Soldier, Spy (režiser Tomas Alfredson, v tej temi sem se pred kratkim navduševala nad njegovo Vampirsko ljubeznijo), ki je sicer po tempu in vzdušju popolnoma drugačen od Sherlocka, ampak nič manj adiktiven. Če bodo kdaj posneli četrto nadaljevanje Botra, hočem Alfredsona za režiserja.

Tretjič: RTVSLO nam ob nedeljah zvečer servira Prvo damsko detektivsko agencijo in nadaljevanja; po ogledu prve epizode (in kratki anketi med bralci knjige v širšem družinskem krogu) z olajšanjem ugotavljam, da se je TV serija odlično posrečila tudi za tiste, ki smo bili navdušeni nad knjigami in smo nekoliko s strahom pričakovali prehod na televizijski medij.

lp, proxima

Ja ja ja, to je to! 

***amy***

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

27. maj 2012 16:16

Je morda kdo opazil/gledal film na hmm, nisem prepričana A kanalu/Pop Tvju, nekje po 12ti uri opoldne, včeraj 26tega? Namreč zanima me naslov, malo sem škilila z enim očesom, bil mi je všeč, naslov sem pa pozabila zabeležit. Sedaj brskam po online sporedih, a se zdi, da se kaj takega včeraj sploh ni dogajalo... (mogoče sem pa res že čez les).

Glavna junaka, bi rekla, sta bila nekje 8letna deklica, blond krajši lasje, precej inteligentna in malo "žvercasta". Med drugim se je sama lotila peke jajc in ob tem zažgala kuhinjo, in moški, enih 35 let, precej lepljiv na pogled . Moški naj bi deklico pazil, ker je njena mati odšla, oče je pa delal nočne. Obenem je glavni junak imel neko propadlo zvezo z neko pisateljico, a sta še vedno pisateljevala skupaj. Govora je bilo o nastanku romana in pisanju scenarija po romanu, vse skupaj se je dogajalo v razkošni hiši. Za tem je na sceni bil še en moški, ki bi lahko bil dekličin oče. Glede na dialoge glavnega junaka z drugimi ljudmi, je izgledalo, da o situaciji dekličinih staršev laže. Jezik filma je bil nemški.

Zmeden opis pa vseeno upam, da je film kdo opazil in mi lahko pomaga z naslovom. Hvala

Viva Meier

negluten  

član od: 26.10.2011

sporočila: 13

27. maj 2012 20:22

Film mislim, da je bil na HBO, v naslovu pa nekaj na Koko...

No film je vsekakor bil nemški.

negluten

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

27. maj 2012 20:25

HBO je bil, ajaj brcnila v temo prej

Hvala obema, še posebej mzm, sem nekje zaznala naslov delno in ga prepoznala na seznamu vsebin, film je bil Kokova --> http://www.siol.net/tv-spored.aspx?p2=6585119

Viva Meier

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti