Film

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. avg 2011 14:22

Jaz sem butlje, ki mislijo, da mora biti svet urejen po njihovi podobi in okusu in da je njihova domačija univerzalno merilo za vse stvari in da je krtina na njihovem dvorišču večja od  Mt. Everesta, videla ogromno. So vseh narodov in narodnosti. Pri neumnosti in ozkoglednosti ni čisto nobene nacionalne diskrminacije.

Kar pa je problem, je pa to, da v predozirani informiranosti selekcionirano infote. Pa seveda se ti infoti selekcionirajo, še preden pridejo do nas. In dejstvo je, da je pleme Bush zelo znižalo uglede ZDA po svetu. In če temu dodamo še kak posnetek, dva na youtubeu (recimo kak odgovor miss iz kake južne dežele, ki nima mnenja o tem, zakaj večina prebivalcev ZDA ne najde ZDA na zemljevidu sveta), smo na nevarni poti, da izvedemo sklep, da so prebivalci ZDA arogantni butlji. Kar ni res. Vsi niso.

Kot imamo, po drugi strani, tudi dnevno priliko, da izvedemo sklep, da so prebivalci Slovenije z manjvrednostnimi kompleksi obremenjeni butlji. Kar ni res. Vsi niso.

Vendelina jr.

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

3. sep 2011 15:33

Še komu v domači kinoteki manjka film "Let nad kukavičjim gnezdom" ? Danes bo ob 20 uri na SLO1.

Me prav firbca, kako ga bo gledat z današnjo pametjo, po vsaj treh desetletjih.

lp

mzm

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

3. sep 2011 15:46

Jaz sem bila v gimnaziji takrat in smo ga šli gledat in smo potem pri slovenščini debatirali o filmu in ga analizirali, premlevali in iskali vprašanja in idgovore, ki jih je film odpiral. In ga bom danes seveda gledala še enkrat, jasno. To je film, ki ne sme manjkat v zbirki 30 the best ever. Vsaj zame.

Louise Fletcher je bila fenomenalna v vlogi glavne sestre. Tisti njen ledeni izraz na obrazu, pa oči kot iz jekla ...uh.

O Jacku pa itak ni treba nič reči.

Mamamia

mamamia

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

3. sep 2011 17:24

mišzmoke je napisal/a:

lp

mzm

Zakaj mi misli kradeš iz možgan?????

lp

cervus

mišzmoke  

3. sep 2011 19:46

elaphus je napisal/a:

mišzmoke je napisal/a:

lp

mzm

lp

cervus

, wačna sem!

mamamia je tudi "tanartabulš" generacija, vidim...

mzm

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

3. sep 2011 22:42

Neverjetno, še po šestintridesetih letih je eden od top ten vseh časov.

nola

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

3. sep 2011 23:32

mišzmoke je napisal/a:

elaphus je napisal/a:

mišzmoke je napisal/a:

lp

mzm

lp

cervus

, wačna sem!

mamamia je tudi "tanartabulš" generacija, vidim...

mzm

Itak, takih kot smo mi, ne delajo več ...

mamamia

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

4. sep 2011 9:47

Evo, če lahko pripomnim - bilo ga je fajn gledat - in enako sem bila presunjena na koncu, kot pred tridesetimi leti.....

lp

cervus

mišzmoke  

4. sep 2011 12:13

Ja, kar s strahom sem se ga lotila gledat, da mi ne zvodeni še en spomin. Ni mi.

(zdaj sta mi za preverbo ostala le še Wendersova "Paris, Texas" in "Nebo nad Berlinom")

lp

mzm

rag_doll  

član od: 24.8.2011

sporočila: 505

4. sep 2011 13:44

elaphus je napisal/a:

Po prebrani trilogiji Millenium al kako že sem gledala tudi filme. Knjige in branje so boljši, verjemite!!!!

lp

cervus

se pripravljam, da se spravim gledat filme. knjige prebrala, po izkušnjah pa ne pričakujem, da bodo filmi boljši, ker so redko :)

sicer pa gledam trenutno stare dele nadaljevanke Bones, da pridem na tekoče. jeseni se pa začnejo novi deli Grey's Anatomy in Desperate Housewives, enkrat bi lahko končno pogledala do konca Lost in zadnji del Prison Breaka, ampak ti dve sta mi nekako zvodeneli pa me nič kaj ne vleče.

Joj, pa da ne govorim o videoteki filmov na računalniku, pa se kar ne spravim ... sej prihaja zima,  vsaj za to bo dobra :)

rag_doll

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti