14. jan 2009 10:02
Še enega (poleg večine na Vendelininem seznamu) sem se spomnila:
"25th hour" Spikeja Leeja (mislim, da je slo naslov Zadnja noč) - v katerem Edward Norton preživlja zadnje ure pred odhodom v zapor.
Potem je pa tu še film, ki sem ga videla samo enkrat, pa bi ga rada še kdaj. Če bo katera iz opisa znala dešifrirati naslov ali režiserja, se priporočam. Gre za iranski film o bratcu in sestrici, ki izgubi edine čevlje in potem ji bratec posodi svoje superge, da lahko gre spet v šolo...in ko priteče iz šole, vrne copate bratu, da lahko teče on v šolo in tako naprej, vhiši pa ju čaka njuna revna družina. V glavnem zelo ganljiv films prekrasno kamero.
Potem pa ne smem pozabiti na Jane Campion: "Klavir" - tu sem jokala od veselja in od žalosti, pa prelep portret Janet Frame "Angel za mojo mizo".
Aja, pa seveda "Reševanje malega Nema"-sta jokala otroka, jaz oa tudi - zaradi njiju. Pa Forrest Gump, Rain man.....uf koliko sem že prejokala ;)
V glavnem, Dustin Hoffman, prav imaš - s starostjo pridejo tudi solze v večjih količinah. Kot otrok sem se sramovala moje mame, ki se je čisto na vsakem šolskem nastopu vsedla nekam v prve vrste in veselo pretakala solze, ko že, ko se je proslava začela in sem si rekla (saj vemo, kaj sem si rekla - ne, jaz pa že ne bom taka). No, vprašajte me zdaj, kako izgledajo proslave in nastopi mojih šolarjev.....šmrc, šmrc....in tako naprej.
mamaF - Mojca