3. mar 2008 15:56
jade
3. mar 2008 15:56
jade
3. mar 2008 16:16
Jade, Ognjič, bejžta stran, svojo temo si najdita, tukaj nas je že dovolj, ki se ven mečemo! Atina
3. mar 2008 16:40
eh, se delate norca o domači nalogi, sam površno pa res bere , tudi če je OD STROKE. Lahko si o soli preberete kaj tule http://zdravasol.si/knjiga1.html ker ne mislim o tem več pisati, dejstvo pa je, da ne bi bilo toliko zamaščenih žensk (sory debelih), če bi znale pravilno uporabljati sol-soliti ko smo jed že nekoliko največ do 65 st.C, jaz solim ko ima okrog 50. binca2
3. mar 2008 16:56
Joj, joj, joj - zdaj je pa že vse tako presoljeno, da ne bom rabila kupiti nobene - ne navadne, ne piranske, ne himalajske. Ko bom jedla, si bom samo tole stran odprla. Kakšen prihranek - si bom iz tega lahko kupila naslednjega pluska
Cila
3. mar 2008 17:08
O šment, jaz sem pa mislila da sem zamaščena, ker se ne gibljem pa ker pojem preveč pa ker sem stalno na kulinariki.
3. mar 2008 17:56
Binca 2, samo še zadnje vprašanje: od katere "stroke" pa je knjiga, ki jo reklamiraš? "Ne debelost, niti vitkost, ne zdravje, pa tudi bolezen, niso dedni. Dedni so le kuharski recepti in stare navade. Če bi res bilo vse dedno za naprej, bi moralo biti tudi vse dedno za nazaj. Do Adama in Eve....." Še dobro, da so proti koncu med odkritelji zdrave soli omenjeni tudi Butalci (kdor ne verjame, naj bere na linku). No, od te stroke Rimljanka zanesljivo ni. Strinjam se pa, da je to knjiga, ki jo je treba prebrati. Prav gotovo si zasluži mesto v antologiji slovenskega humorja. Veliko zdravja ti želim, Sonja
3. mar 2008 20:29
galyka je napisal/a: |
O šment, jaz sem pa mislila da sem zamaščena, ker se ne gibljem pa ker pojem preveč pa ker sem stalno na kulinariki. [joj][pujska] |
3. mar 2008 20:51
Da je treba stvari jemati "cum grano salis", se pravi z zrncem soli, je trdil že Plinij starejši. Da je kovačeva kobila ponavadi bosa, je dokazal sam, ko je stikal po Vezuvu ob nepravem trenutku (ker če bi to svoje zrnce uporabil, bi mu povedalo, naj jo ucvre na varno). Zato se najbrž tudi iz te debate nismo naučili nič, a nekateri so se vsaj zabavali - kar je pa tudi nekaj vredno. Lep pozdrav, Sonja
3. mar 2008 21:06
rimljanka je napisal/a: |
Vlado, se strinjam (pa ne edina), sem pa mnenja, da je na neresnice vseeno treba reagirati. ............... |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jabolka v srajčki
Cheesecake