7. mar 2008 10:39
Ja draga buča - obala od mesta Rodos dol do Lindosa ni tako zelo vetrovna. Lani smo 14 dni odkrivali Rodos v juliju, nastanjeni smo bili v Falirakiju in smo od tam obdelali cel otok. Moram reči, da me tisti del obale kjer je Ixia in letališče ni navdušil, je za moj okus res preveč pihalo, pa cesta je čisto ob obali...Na tistem koncu smo tudi zelo drago jedli (no ampak enkraten nateg z gostilno si pa odpustimo na vsakem dopustu). Kolikor se spomnim ponudbe je veliko hotelov v Kalithei in Falirakiju, ki sama po sebi nista popolnoma nič posebnega (hoteli pač in plaža) imaš pa od tam vsakih nekaj minut avtobus v mesto, ki vozi do enih ponoči, stane pa par evrov. Faliraki je poln angleške mularije na končnih izletih, ampak oni oživijo šele po polnoči. Mi smo sicer rentali avto, ampak smo za drugi večerni obisk mesta šli na bus, ker je ful problem za parkirat in sploh gužva v mestu, se po par minut niti premakneš ne z mesta.
Tako da je čisto odvisno kaj ste se namenili počet. Če ste bolj ljubitelji plaže in izležavanja mesto Rodos po moje ni preveč dobra izbira, boste imeli pa na peš distanci vse oglede mesta (ki je res lepo). V vsakem primeru se vam splača iti pogledat vsaj Lindos in do skrajnega juga otoka kjer je pravi srfarski raj, pa tudi lepo za videt. Zahodna obala je razen severnega dela zelo malo poseljena, razen na severu v bližini glavnega mesta.
Cene pa... te znajo nategnit (v smislu grške solate za 8 evrov) drugače smo pa tudi v glavnem mestu dobro in poceni jedli znotraj obzidja. Le cene je treba pogledat, jih imajo povsod v glavnem zunaj.
Rodos je lep, predvsem voda in nekatere plaže so res čudovite (Antony Quinn bay) samo so bile že zgodaj julija tiste tanajlepše kar precej polne. Najlepše je itak pod večer ko se umiri, folk odide po hotelih, voda topla....
Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca