Grčija

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. mar 2008 16:13

Melika, na Kreti so res lepe plaže na jugu, je pa večina krajev na severu. Ampak tudi na severu se da "zdržati". Tinca, na Santoriniju razmišljam o baziranju na lokaciji Monolit, ker je manj obljudeno in voda je zraven. Malo mimo mi je bukirati nekaj, kar je 5 km od morja, samo zato, da bi imela razlged na dol (za to grem lahko tudi v planine) oziroma razgled na Angleže ob bazenu. Kaj praviš na to? Vendelina jr.

arksi  

član od: 27.9.2007

sporočila: 24

6. mar 2008 8:38

Midva sva bila na Kosu,Karpatosu in Lefkasu.Zame nepozbno je bilo na Karpatos-u,majhen otok,lepe plaže,v tednu dni si ogledaš cel otok, prijazni domačini. Vzela sva studio brez zajtrka, za zajtrk sva nabavila v trgovini in poizkušala njihove specialitete, pozno kosilo pa potem nekje na otoku. Lansko leto sva bila na Lefkasu, je tudi lep otok,veliko si lahko ogledaš, možnost imaš pa tudi na celino,Midva sva bila v Meteori, v Pargi in po celem otoku Lefkas. Veliko potujeva preko Intelekte in do sedaj še nisva bila razočarano.So pa želje posameznika različne. LP Arksi arksi

swarovski  

član od: 26.10.2006

sporočila: 290

6. mar 2008 10:29

No mi smo bili na Kosu pa smo bili več kot zadovoljni, letos pa gremo na Kreto. Upam, da smo prav zbrali, ker si je najmlajši zbral hotel . Meni bi bilo ljubše iti na otok Karpatos, vendar so me pregovorili oziroma preglasovali. Pač pa prihodnjič. Aja, a je že kateri bil v hotelu Blu Sea vellage resort? Bi me kaj zanimalo o tem hotelu. Hvala in lp swarovski

melika  

član od: 16.9.2002

sporočila: 36

6. mar 2008 11:36

Swarovski ! Tudi mi gremo na Kreto - 99% , izbrali pa smo hotel Cactus Beach pa tudi ne vemo kaj nas bo pričakalo. Vendar gremo na dopust dobre volje in polni pričakovanj. Namen imamo najeti avto in se podati na južno stran otoka _ Matala , palača Knosos .... Tudi mene bi kaj zanimalo o tem hotelu ki smo izbrali, le je že kdo dopustoval tam. Hvala in lep dan , saj bo kmalu vikend ! Meli

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

6. mar 2008 11:52

Vendelina - žal mi ime kraja nič ne pove oz. se ne spomnim da bi tam bila. Takrat sva bila z možem menda v Kamariju (ki je en sam ljubi turizem), tako kot Perissa, ki se nama je zdela nekoliko bolj simpatična. Je pa vmes med njima ena ful visoka gora, nekje do pol se pride z avtom ali motorjem. Drugače sta oba kraja "na ravnem" ne tako kot Thira (glavno mesto ) in Ija, ki sta na robu kraterja. Je zelo zelo lepo , samo majhno (cel otok meri če se prav spomnim od severa do juga nekih 14 km). Definitivno se dol splača izognit turističnim centrom, če dobite kaj bolj po domače, morda ne bo tako zelo nobel, zna biti pa toliko večji odklop. O Angležih pa kdaj drugič. Njihove grške eskapade si menda zaslužijo nekoč svojo temo. In Reca ja, takrat je tako živinsko pihalo da je metalo parkirane motorje po tleh. Na ogledu Red beacha nas je dobesedno speskalo po nogah, mojo kolegico do živega, jaz sem hvalabogu imela s seboj ene pajkice, v katerih sem preživela teden. Temperature so sicer bile okoli 20-25, ampak veter je bil pa od vraga. Takrat sva bila dol nekje okrog 15. junija. Se je pa v vseh teh letih podnebje dodobra spremenilo ja. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

dzoana  

član od: 12.3.2006

sporočila: 81

6. mar 2008 12:11

Melika! Dve leti nazaj smo z družino letovali v hotelu Cactus Beach. Z hotelom smo bili zadovoljni, hrana je bila dobra, samopostrežna, veliko grških jedi, če pa ti ta ne paše lahko dobiš tudi jedi ,ki smo jih navajeni. Sobe lepe, mi smo doplačali za klimo ampak brez potrebe.Tisto leto začetek julija nas je zvečer kar malo zeblo. Lepa plaža čez cesto 100 m. Mivka na plaži ampak morje ves teden precej valovito. Ampak mi tisti teden nismo imeli ravno sreče z vremenom. Cel teden je pihalo in saj sem rekla, je bilo kar hladno. Bazen ob hotelu je bil majhen, mi ga nismo kaj dosti uporabljali. Zato pa smo šli več na potep po otoku. lp dzoana

SMILE28  

član od: 26.9.2005

sporočila: 215

6. mar 2008 12:23

Naša družina je bila že na Krfu (z ladjo smo potovali kot palubni potniki, kar je bilo tudi svojevrstno doživetje...) in Zakyintosu. Vedno gremo v apartma (da lahko spoznamo in okusimo tudi v lokalno kulinariko), najamemo avto in uživamo vsak dan na drugi plaži. Preden gremo na pot si preštudiramo vso možno literaturo in pregledamo otok po dolgem in počez. Letos gremo na Lefkas in planiramo tudi izlet na celino. Prosim vas za informacijo, kako daleč je z avtom do Meteore? Po zemljevidu sodeč kar nekaj ampak vse je odvisno od kakovosti cest. Lepo dopustovanje v Grčiji vam želim. SMILE28

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

6. mar 2008 12:56

Kot izgledajo stvari, bo letos pol kulinariike v Grčiji.... A naredimo tam kakšno srečanje ali kaj? Tista lady, ki gre v Cactus Beach, 100 metrov naprej je Ariadne Beach in je much better. Pa še na plaži si - ni ceste vmes.... Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 06. mar 2008 12:57:42

kuharica Mici  

član od: 30.9.2004

sporočila: 276

7. mar 2008 11:47

Hojla, ne bom odpirala nove teme. Zanima me, če je katera-i šla v Grčijo s kamperjem in kakšne so izkušnje. Ali lahko prespiš izven kampov in kako je varno? Ali imajo dosti krajev za napolniti in prazniti vodne rezervoarje in WC ali so bolj redkost? Kakšne so pa cene v kampih? In seveda kateri del Grčije ste si ogledali? Hvala za vse informacije, K.Mici kuharica Mici

neznan uporabnik

7. mar 2008 12:58

o jaz grem letos na kos...pa s trajekti okoli ker grcija je itak bolj zanimiva v vsaj malo lastni reziji...prek neta sem dobila avto za 258 evrov (kia piccanto za 2 tedna...2 ja ne enga!), glede na to da govorim grsko pa so mi obljubili se 15%popusta :) meli79

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtmalaga
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti