27. feb 2008 13:48
Lučka 52, granatno jabolko s cvetovi smetanaste barve raste na dvorišču hiše z počitniškimi apartmaji na Arzah pri Piranu, na desni strani ceste ki pelje od pokopališča proti Fiesi.
Vsako leto jih občudujem ko cvetijo in si tudi vsako leto rečem, da bom prosila lastnike za nekaj obrezkov, pa potem vedno pozabim.
Če boš prišla ponje, se pa oglasi še pri meni, sorta, ki raste pri nas ima sadeže težke krepko čez kilogram, ukoreninijo se pa prav zlahka.
Vem še za grm na občinski zemlji, ki ima vrstnate cvetove malo bolj temno rdeče barve kot ti najbolj običajni, ne vem pa, če zarodi tudi plodove.
Sestrična je v vrtnariji kupila grmiček, ki naj bi cvetel v rožnati barvi, zdaj je že drugo leto odkar ga je posadila, upamo, da bo letos kaj, raste pa bistveno počasneje od lokalnih sort. Malo se bojim, da so ti grmički iz vrtnarij namenjeni bolj za pod steklo in da potrebujejo nekaj časa, da se privadijo na naše kruto podnebje.
nola
Tiste, ki želite potaknjence, mi prosim sporočite na ZS, kdaj in kam naj jih pošljem.
Če bi katero zanimalo, lahko pošljem tudi potaknjence dišečega jasmina, mirte in fejoje in seveda rožmarina in lavande.
Samo pozanimajte se, kdaj je pravi čas za to, ker jaz sem bolj vrtnarica za štihanje in premetavanje komposta, za zahtevnejše operacije pa ravnam po navodilih.
Sporočilo je spremenil(a) nola dne 27. feb 2008 13:56:54