25. feb 2008 16:38
Hvala punce za vaša mnenja.Vidim da nisem edina katera se ne more odločit.
V službi sem omenila svoji šefici in direktorici in vsaka reče:" boš se zmenila s šefico ali pa z direktorico."Jaz pa ne vem na kom sem.
Zjutraj sem bila že 100%, da bom delala samo 4 ure.Sedaj pa več ne.
Res je, da me lahko dajo delat tudi popoldan, pa sem spet na istem, brez varstva.Mami bo (upam vsaj )šla čez dve leti v penzijo,pa bo takrat lažje.
Glede zakonov je tako(sem že vse obrnila) imam pravico to koristit do 6 leta najmlajšega otroka.Potem drugi zakon govori,da do otrokovega tretjega leta se more,pač firma prilagajat mamici.Če je to kje, ne vem.
Glede financ je pa tako,da denar imam tudi rada.Kajti ta mi omogoča, da smo veseli ali pa žalostni.(res je da ni vse veselje okrog denarja ,ampak brez njega se tudi ne da živeti)
Ampak ne razumem kako se pri delavni dobi pozna,če ti država plačuje prispevke za štiri ure, firma pa za štiri.Ali to mogoče ni to?
Chapy dala si mi tudi dobro idejo, da jim pišem.
Najverjetneje se bom pa odločila, da bom prvo šla delat normalno.Potem pa ,če ne bodo pogoji normalni bo pa druga rešitev.
Glede starejših dam ali bilo koga, da ga prosiš da ti vsaj za eno urco zvečer popazi otroke ,da bi lahko z možem šla v kino ali kaj drugega jih pri nas ni .Pa tudi če bi jih z lupo iskala.
Hvala za vaše mnenja,pa lep sončen dan.
balonka