10. mar 2008 17:34
Meni je tudi čisto simpa torta na temo, samo je pa vseeno treba gledati, komu je namenjena. Če otroku narediš torto na temo, je navdušen, ker mu je glava itak polna junakov, idolov itd itd itd.... Ampak vsak človek preraste fazo, ko se je oblikoval na risankah (saj jaz jih še vedno rada gledam, ampak kriterije si pa drugače oblikujem, ne ta Tomu in Jerryju), lepil na steno posterje svojega idola itd itd. Če nekomu, ki je v mladosti rad gledal Toma in Jerryja, daš to na torto, človek si pa že sam služi denar - mu v bistvu sporočaš, da ga doživljaš kot desetletnika. Če nekomu, ki je biker po duši, narediš tematsko torto s tičino motorčkom, mu v bistvu sporočaš, ah, saj vem dragi, zdaj si v taki fazi, ko imaš rad te igračke, ki so resda drage, ampak, saj te bo minilo, jaz sem pametna in vem da te bo minilo, samo zdajle se malo delam, da te podpiram v tem..... Skratka, meni so zdi tako sporočilo malo podcenjujoče. Pa tudi se mi zdi, da ta silna okraševanja tort in oblikovanja - to je v bistvu gušt tistega, ki to dela, ne pa tistega, ki torto dobi. Saj je čisto okej, da imata obadva pri tem svoj gušt, samo, prosim, drage ladies, ne mislite, da imajo prejemniki pol toliko gušta z okrašenim, kot ga imate/imamo me same. Skratka, ne projecirajte svojih aspiracij v druge. Drugi imajo čisto avtonomne želje.
Moški so itak hipersrečni, če SPLOH kaj dobijo od hrane in če smo se SPLOH kaj potrudile za njih, če je pa tisto kolikor toliko dobro in ima čokolado, smo pa sploh na konju. Oni so bolj simpl kreature in to, da ne komplicirajo, je tisto, kar je treba pri njih itak najbolj ceniti. Barvanje in okraševanje, to je pa bolj ženski egotrip.
Vendelina jr.