Čarolija okusa

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

19. feb 2008 20:57

Saj pri receptih piše : "recept PRISPEVAL", ne pa "avtor recepta". In tisti, ki ga prispeva, naj pa še po pravici uredništvu pove, kje ga je dobil, če si ga že sam na izmisli, pa bo. Itak ga po pravilih ne bi smeli objavit, če je res popolnoma prepisan, a ne?! Ali sem mogoče preveč naivna.... mamaF

m.schafe  

član od: 3.5.2006

sporočila: 254

19. feb 2008 21:25

no ko iščeš recept za kaj te ne zanima če je od kod prepisan. Večino receptov, ki jih preizkusimo malo priredimo po svoji ideji, pa je nova inačica tu.torej ni pomembno, od kod so. meni se zdi prav, da jih je čimveč. pa čimveč receptov. m.schafe

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

19. feb 2008 22:05

Pa ne že N-tič odpirat teme o avtorstvu in avtorskih pravicah, no. Se natanko ve, kaj se sme in kaj se ne sme. Vse ostalo je sprenevedanje ali pa ignoriranje pravnih norm.

rimljanka - moderatorka Kulinarične Slovenije

neznan uporabnik

20. feb 2008 5:52

Bravo Jade. Recepti krožijo po različnih poteh. Nikjer ne piše, da je recept, ki ga je nekdo prispeval njegov original. Mogoče je moj recept, ki ga skrbno čuvam na porumenelem in popackanem listku prepisan iz neke knjige, meni pa ga je zaupala sodelavka, mama ali bilo kdo. Ker mi je recept všeč, bi ga rada delila z vami. In kaj je pri tem narobe, če nekdo ugotovi, da je prepisan od bog ve kje. Vsi pač nimamo 3 m knjižne police za kuharske knjige. Sicer pa se strinjam tudi z Rimljanko, da je potrebno upoštevati pravila igre. ki veljajo na tem portalu. Ko se srečam s tako temo - in teh je bilo v zadnjih letih kar nekaj vedno rečem: Najboljši recepti nastanejo po pomoti ali ko nimamo doma vsega in pač malo eksperimentiramo. ali pa Največje bedarije ponavadi naredimo z najboljšimi nameni. Še veliko dobrih in uporabnih receptov in lep pozdrav tedi

ITA RINA  

član od: 21.1.2008

sporočila: 105

20. feb 2008 11:18

Dobiti recepte ni nobeden problem, tukaj na kulinariki pa je zelo v redu ker so mnenja in iskušnje obiskovalk in obiskovalcev kar je zelo pomembno in to je treba ceniti. ITA RINA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti