19. feb 2008 16:13
Nekoč, zdi se, da je tega že davno, se mi je na Silvestrovo sredi nakupovalnega centra odtrgal ročaj na madžarskem samsonajtu. Srebrna penina je šla v maloro, stala sem sredi luže, vsi so me gledali, saj se je razbila s precjšnjo eksplozijo ( kaj ste pa mislili, C02, ne). Osramočena sem stopicala sredi luže, seveda v najvišjih petah in s težavo pobirala steklene koščke. Čistilke od nikoder, pa tudi kasneje je nisem našla.
Najprej sem se založila s platnenini vrečkami. Sedla sem za stroj in jih nekaj sešila sama, take res luškane. S kovinskimi očkami ( luknjicami) z okroglimi špagicami za ročaje, pa našitkom. So bile videti kot prave. Nekaj belih, iz močnega platna, nekaj iz ostankov jeansa. Slednji so dobili ploščate ročaje, da ne režejo v rokice.
Nekaj sem jih razdelila, sama pa svoje modele dopolnila z modelom:v dvojno vrečko iz nepremočljivega platna, ki se sama zloži v žepek, ki ga našiješ na prednji strani torbe. Pred kakim letom sem iz Interspara prinesla kup enobarvnih vrečk iz umetnega materiala, v malih etuijih, ki se pripnejo na samo torbo. Za smešen denar, ker so jih znižali. ( Jih nihče ni hotel kupiti.) Od takrat so vedno z mano, za pol škatle čikov prostora zasedejo. Sem pa z njimi opremila svojo (hvaležno) socilano mrežo.
Imam tudi torbi na koleščkih, ki se zloži v malo večjo torbico, ki se obesi na ramo. Pri transportu pa zgledam ko Šoštanjski koši, ki nastopajo na karnevalu: težje se vidi, kdo koga vleče, ker nastopi Vendyin obratni problem.
Svet rešujem tudi tako, da že v trgovini odklonim silno količino vrečk, ki mi jih namenijo blagajničarke. Že res, da jih nekaj zložim na trikotnike, potem pa gredo v ponovno kroženje - kot vrečka v košu za smeti, kot vrečkica za rabljene pleničke in podobne higienske zadeve. Večina pa odroma od hiše s presežki našega vrta.
Nekaj jih, prijazno zložene, dam komu, ki mu jih primanjkuje.
Tisto, po čemer sprašuje Tessa, pa se imenuje "mreža". Se jih spominjam iz otroštva, izdelale so se na štirih žebljih iz debelega laksa, zdaj vem, da je to en od vozlov, ki se uporablja pri makrameju. Ker sem bila še premala, da bi jih delala sama, ne morem pomagati pri navodilih.
Vprašaj na Otok zakladov, kjer so prijazne ustvarjalke, najbrž ti bo kdo pomagal.
Vsekakor sem pa bolj navdušena nad torburino, ki nima lukenj, iz katerih bi padele drobne stvari.
F r i n a