1. kakšno sladico ali jed narediti, da se porabi mleko v prahu (razen: raffaello kroglic)
2. kako narediti vaniljevo omako, za štruklje, zavitke, palačinke..., prosim za varjante
najlepša hvala vsem za odgovore, krokodilček ;)
krokodilček
1. kakšno sladico ali jed narediti, da se porabi mleko v prahu (razen: raffaello kroglic)
2. kako narediti vaniljevo omako, za štruklje, zavitke, palačinke..., prosim za varjante
najlepša hvala vsem za odgovore, krokodilček ;)
krokodilček
19. feb 2008 13:14
mleko v prahu lahko porabiš tako, da narediš domačo čokolado - ga gre kar precej Enostavna vanilijeva omaka pa je, da skuhaš vanilijev puding z dvojno količino mleka - v mleko prej postrgaš vanilijev strok, v prašek pa poleg sladkorja in malo tekočine vmešaš še rumenjak - enega za pol vrečke pudinga. Sladkorja pa pač po okusu. Lisa
19. feb 2008 13:17
Če raje delaš enostavno vanilijevo omako doma, kot da kupiš kakšno že pripravljeno, si pripraviš mleko, jedilni škrob, strok vanilije, lahko tudi malo vanilijevega saldkorja in arome, tudi rumenjak ali saldko smetano, in veselo na delo. Prerezan strok vanilije daš v mleko in pustiš, da zavre. Jaz kar v mleko stresem vanilijev sladkor in žlico navadnega kristalnega saldkorja (imamo namreč radi sladko). Strok vzamem ven, v mleko, ki pomalem vre, pa vmešam jedilni škrob, razmešan z malo mleka in rumenjakom. Omaka mora biti gosto tekoča. V omako lahko vmešaš tudi malo naribane bele čokolade ali žlico ali dve tekoče sladke smetane. Za količine ti težko rečem: takole približno na pol litra mleka dam en rumenjak, pa dve zravnani jušni žlici škroba, zvrhano žlico sladkorja in eno vrečko vanilijevega sladkorja. Tako prirpavljeno omako delam za kvašene sladke cmoke. Mamamia mamamia
19. feb 2008 13:35
Bounty čokoladice ali pa Kinder štangice http://www.coolinarika.com/recept/711912 http://www.coolinarika.com/recept/bounty-prutici-quickea Drugače sem pa jaz včeraj mleko v prahu porabila za francoske rogljičke, recept je bil, mislim da, tu na KulSlo. Ninja24 Sporočilo je spremenil(a) Ninja24 dne 19. feb 2008 13:39:18
19. feb 2008 15:54
vsem lepa hvala za prijazno pomoč ;) krokodilčekKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bolj enostavno in poceni ne gre
Špageti z omako amatriciana s piščancem (z omako iz kozarca)