Kaktus - kdo ga pozna

urssula  

član od: 25.1.2005

sporočila: 234

19. feb 2008 18:08

Super ste! Hvala vsem za pomoč! Upam da mi bo dolgo krasil domek urssula

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

19. feb 2008 19:10

Po izgledu sodeč naj bi bila Krosandra ali Crossandra undulaefolia, no, podobna je morda pa sta se dve čudno križali.

Punce, hvala za pomoč!

lp

Anamarija

frucoslav  

član od: 19.2.2008

sporočila: 1

19. feb 2008 21:09

Oj, men se zdi da je tale zadeva iz sort mamilarij ,po slovensko je to jelenov kaktus, sicer neke tople vode ne boš odkrila če boš vedela sorto točno v piko, zadeva je cepljena, se pravi da je iz dveh sort kaktusov. Zalivaš ga bolj malo, tko ene na 14 dni, tko ene 2dc maximalno, pomembno je, da ga zaliješ takrat ko je zemlja čisto suha, če je zadeva čist razsušena, ga lahko namočiš z lončkom v vodo za 30min. Lahko ga dognojiš (substral za kakteje) od maja do oktobra, 1x na mesec, zdej če ga maš nad radiatorjem mal pazi, k suh zrak rad privabi volnasto uš, to je ena bela kosmata zadeva tak puh med režami kaktusa, če se pojavi, greš v vrtnarijo da ti dajo pripravek za to zadevo frucoslav

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

20. feb 2008 3:54

Tudi jaz imam takšen kaktus in je eden mojih najljubših. Nora sem namreč na kaktuse, ampak ta v moji sobi stoji na častnem mestu

Lep dan in veliko se smejte

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

14. mar 2008 14:59

Hoj ljubitelji kaktusov na kulinariki!

Zanima me, če ima kdo kaj semen od kaktusov (tudi sočnic in kamenčkov) za prodat? Ali pa mogoče v času presajanja kakšnega mladička ali podtaknjenec za menjati?

katti

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti