16. feb 2008 18:03
čoko je napisal/a: |
Lepo. Ampak ko se tako trudite, me že nekaj časa nekaj matra- a ne bi bilo fajn, če bi bili najbolj vroči recepti uvrščeni po kakem drugem kriteriju, namesto po številu obiskov? Recimo po številu ocen ali po skupni vsoti ocen... Piščančji žur ima 200 petic in bi bil še vedno zmagovalec,torta maturantka ima samo 3 ocene, pa je pred maffini za čokoholike, ki imajo 55 ocen... Vsaj meni se zdi, da bi tako bolj prišli do tistih najboljših receptov, ne pa toliko do zanimivih imen.
čoko |
Saj nisem rekel, da je lestvica najboljših, ampak najbolj vročih. Najbolj vroči so pa tisti, ki se največkrat odprejo. Lahko bi bilo pa urejeno tudi na kakšen drug način, čeprav ne podpiram, da se ocenjuje po ocenah, ker so ocene prevečkrat zlorabljene. In tudi, kaj naj bi pa šteli, verjetno povprečno oceno? Potem ima recept ki ima 3 ocene 5 povprečje 5, recept z 200 ocenami 5 in eno 4 pa ima malo manj.
Sicer pa najboljše recepte, kjer upoštevamo ocene receptov najdete med najboljši recepti na portalu receptov. Seveda enega ni, ampak se izbirajo iz množice najboljših. Recimo, da so res, ker temeljijo na ocenah, ki so, kot sem rekel, precej slab kriterij.
Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije