15. feb 2008 17:38
Do meseca nazaj, sem imela pisarno poleg restavracije Kitajski zid. Vedno je bila polna, saj je bila menda znana kot zelo dobra restavracija, da sploh ne omenjam, koliko znanih slovencev, estradnikov in politikov je hodilo tja. Sama imam zelo rada kitajsko hrano, ampak po tem, kar sem videla tu v zadnjih štirih letih, se mi je uprla.
Odpirali so ob 12h, dopoldan pa so pripravljali, prevzemali robo... Kombi je pripeljal živila, ki so jih razpostrli po tleh po pločniku in se pregovarjali, kaj bodo vzeli. Gobe so sušili na časopisnem papirju, na tleh ob stavbi, kjer smo parkirali! Ko si stopil iz avta, si moral paziti, da jih nisi pohodil. Ženske (pomagale so maserke iz salona masaže, ki je poleg) so čepele in na tleh, na asfaltu čistile in rezale zelenjavo. Da sploh ne omenjam kakšne vonjave so se pogosto širile (po prežganem olju in podobno).
Grozljivka! Vse to in še več se je dogajalo vsak dan dopoldan, ob 12h pa so vsi poniknili, restavracija se je začela polniti in bila ena najbolj obiskanih...
Issi