15. feb 2008 8:58
elaphus je napisal/a: |
Lovebeyba, si že poskusila z grenkim lakom za nohte, ki je namenjen prav temu, da se nohti nehajo grist?
Še ena moja, nedavna izkušnja - sem hotela špilat elegantno gospo in si nabavit umetne nohte, vsaj za tri dni. (pol so se spet začela gospodinjska dela ). Torej, grem v trgovino in začnem izbirat. Jih izberem, lepi, da te kap, francoska manikura in taki štosi, vržem v nakupovalni voziček. Pa mi žilica ni dala miru (hvala bogu) in začnem brati navodila za "montiranje" te krasote. Izvem: sekundno lepilo - ja, po moje tisto s cianokolom ali nekaj podobnega, ko želim odstranit umetne nohte, jih moram najprej dobesedno odbrusit, pol namakat v odstranjevalcu laka kakih deset minut in podobne grozote. Me je želja za prelestnimi nohti minila. Pa zagledam na polici take, ki že imajo montirano lepilo. Če jih želiš odstranit, jih samo petnajst minut namakaš v topli vodi. Pa še cena ugodna - 4€. Kupim, grem, naslednji dan namontiram. Kupila sem škatlico, na kateri je pisalo, da so nohti "kratki". No, ko sem imela tisto grozoto na rokah, se mi nikakor ni zdelo, da so kratki - še jedilnega pribora nisem znala v roki držat, haha (to ti je pa tako, če gre kmetica v mesto in se hoče delat fino gospo, hehehe). Torej, ob dveh ponoči sem tisto strahoto od nohtov tiščala v vročo vodo več kot dvajset minut, pa še potem sem jih odtrgala s tako težavo, da se mi je zdelo, da si bom še lastne nohte spulila. Sem rekla: nikoli več in zdaj zaljubljeno pogledujem tisto revščino od kratkih, naravnih nohtov, ki mi jih je poklonila mati Narava . LP cervus |